Miljøgruppe: EU svigter løfte om at stoppe rovdrift på fisk

EU's aftale om fiskeriet i blandt andet Nordsøen i 2019 er dybt skuffende, mener miljøorganisationen Our Fish

EU's fiskeriministre blev natten til onsdag enige om næste års kvoter for fiskeriet i blandt andet Nordsøen, men aftalen skubber Danmark og EU længere væk fra et stop af overfiskeri.

Det mener miljøorganisationen Our Fish, som kritiserer Danmarks fiskeriminister, Eva Kjer Hansen (V), og hendes kolleger for at forsømme en mulighed for at 'rette op på elendighederne'.

- Fiskeriministrene havde chancen for at afslutte overfiskeri på dette møde, men det blev de ikke enige om.

- I stedet blev de ved med at fastsætte fiskekvoter, der er for høje, og som ikke følger den videnskabelige rådgivning. Derfor er vi meget skuffede, siger Cathrine Pedersen Schirmer, kampagneansvarlig i Danmark for Our Fish.

Miljøorganisationen kræver sammen med andre miljøgrupper, at EU indfrir deres eget løfte fra 2013 om at sikre et bæredygtigt fiskeri inden udgangen af 2020.

Men tirsdag gjorde Eva Kjer Hansen det klart, at hun også må tage hensyn til den økonomiske side af sagen. Blandt andet beskæftigelsen i fiskerierhvervet.

- Så vil jeg hellere bruge nogle flere år på at nå målet, sagde hun.

Ministerens udmelding og aftalen om fiskeri skuffer Our Fish.

- Denne deadline er ekstremt vigtigt for at stoppe overfiskeri. Det er vigtigt for miljøet og økosystemet og også for samfundet.

- Den deadline er med i den fælles fiskeripolitik, og nu har vi forsømt en lejlighed til at lave bæredygtigt fiskeri.

- Det betyder også, at næste år, i december 2019, så bliver fiskeriministrene nødt til virkelig at begrænse kvoterne stærkt for at møde denne deadline om bæredygtigt fiskeri, siger Cathrine Pedersen Schirmer.

Hun håber, at det stadig bliver en realitet med at indfri målene for 2020 om at sikre bæredygtigt fiskeri.

Det kræver dog ambitioner fra politikerne, understreger Cathrine Pedersen Schirmer.

- Fiskeriministrene har magten til at fastsætte de her fiskerigrænser, og de har muligheden for at fastsætte dem på et bæredygtigt niveau, siger hun.

6 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere