Milliardær stiller op til præsidentvalget i USA

Flere ugers spekulation er nu slut, efter at Michael Bloomberg har annonceret, at han stiller op til præsidentvalget i USA

Her er fem ting du (måske) ikke vidste om Michael Bloomberg. Video: Martin Ekelund
Følg Politik

Den 77-årige milliardær og tidligere borgmester i New York Michael Bloomberg stiller op til præsidentvalget i USA næste år. Det skriver flere amerikanske medier, herunder NBC News.

- Jeg stiller op som præsident for at slå Donald Trump og genopbygge Amerika. Vi har ikke råd til fire år mere af præsident Trumps hensynsløse og uetiske handlinger. Han repræsenterer en eksistentiel trussel mod vores land og vores værdier. Hvis han vinder, kan vi måske aldrig komme os over skaderne, lyder det fra Michael Bloomberg på hans nyligt publicerede kampagneside.

Trump tykt til grin på Twitter efter kæmpe notat

Michael Bloomberg er mangeårigt medlem af Det Demokratiske Parti. Tidligere i år har han ifølge CNN udtalt, at han ikke ville stille op som præsident, fordi han ikke troede på, at en kandidat fra partiet kunne tage sejren over Donald Trump. Men nu har han altså skiftet mening efter flere ugers spekulation.

Den nye præsidentkandidat har brugt mindst 37 millioner dollars på tv-reklamer for at markedsføre sin kampagne, som skal køre de næste to uger.

Michael Bloomberg fortæller på sin hjemmeside, at hans mærkesager blandt andet er 'at skabe godt betalte jobs, at tilbyde et godt sundhedsvæsen til alle amerikanere og at bekæmpe klimaforandringer'.

Desuden nævner han, at han vil hæve skatterne for rige mennesker som ham selv og bekæmpe skyderier.

Biden afviser bekymring over at skulle kæmpe mod Bloomberg

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+