Annonce:
Annonce:

Minister bekræfter: Nationale restriktioner gælder fra onsdag

I et Facebook-opslag afslører transportminister Benny Engelbrecht, at de skærpede restriktioner, der indtil videre har været indført i 69 kommuner, bliver udrullet til resten af Danmark

Annonce:
Følg Politik

Transportminister Benny Engelbrecht (S) bekræfter tirsdag sen eftermiddag på Facebook, at de restriktioner, der indtil nu har været gældende i en række kommuner, fra klokken 16 i morgen, onsdag, vil gælde for hele landet.

'Coronaen har fået alt for godt fat i Danmark. Smittetallene er for høje, og antallet af indlæggelser stiger. Alt for meget. Og derfor udvider vi nu den delvise nedlukning til hele landet,' skriver ministeren i et Facebook-opslag.

'Og det betyder blandt andet, at børn fra 5. klasse og op sendes hjem fra skole. Det gælder også ungdomsuddannelser og universiteter,' fortsætter han.

'Kulturinstitutioner lukkes. Det samme gør restauranter, barer og cafeer - undtagen for take-away. Offentlige arbejdsgivere opfordres til at sende alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, hjem. Og private arbejdsgivere opfordres til at sikre så meget hjemmearbejde som muligt.'

Annonce:

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Foto: Emil Agerskov
Foto: Emil Agerskov

Ministerium bekræfter
Sundheds- og Ældreministeriet har tirsdag aften sendt en pressemeddelelse ud, hvor de bekræfter udvidelsen af restriktionerne.

'Jeg er alvorligt bekymret for den udvikling, vi lige nu ser i hele landet. Derfor udvider vi restriktionerne til samtlige kommuner for at bremse smitten og få knækket kurven. Det sker efter anbefaling fra vores sundhedsmyndigheder i Indsatsgruppen,' siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i pressemeddelelsen.

'Tiltagene vil til at starte med gælde til efter nytår, men Indsatsgruppen følger udviklingen meget tæt og vurderer løbende, om det skal indstilles til regeringen at indføre skærpede tiltag på denne side af jul,' fortsætter han.

Artiklen fortsætter efter faktaboksen ...

Disse restriktioner vil gælde i hele landet

  • Forsamlingsloftet bliver fra onsdag sænket fra 10 til 5 personer. Det gælder foreløbig til og med 17. januar.
  • Undtagelsen til forsamlingsforbuddet ændres, så det ikke længere er muligt at samle op til 500 siddende personer ved eksempelvis konferencer, kulturarrangementer, idrætsarrangementer og generalforsamlinger.
  • Befolkningen opfordres til ikke at samles flere end fem personer i private hjem, medmindre der bor flere personer i husstanden i forvejen.
  • Regeringen opfordrer befolkningen til ikke at se andre uden for husstanden i det omfang, det er muligt. Man bør begrænse social omgangskreds til maksimalt fem personer.
  • Afstandskravet bliver hævet fra en meter til to meter.
  • Antallet af, hvor mange der må opholde sig indendørs i eksempelvis dagligvarebutikker sænkes. Konkret bliver arealkravet øget, så færre kunder kan lukkes ind.
  • Udendørs kulturinstitutioner, forlystelsesparker, zoologiske anlæg, akvarier og lignende skal lukke for offentligheden fra 8. januar.
  • Daginstitutioner holdes fortsat åbne. Men pasning af børn skal foregå i mindre, faste grupper, når det er muligt.
  • Forældre opfordres til at holde børn hjemme fra dagtilbud, hvis de har mulighed for det. Desuden undersøges muligheden for øget brug af eksempelvis visir i dagtilbud.
  • Risikoniveauet i de danske myndigheders varslingsberedskab bliver hævet fra niveau 4 til 5 som følge af udviklingen. Det skyldes en udbredt samfundssmitte og risiko for, at behandlingskapaciteten på sygehusene overstiges.

Kilde: Statsministeriet og Sundheds- og Ældreministeriet

Annonce:

Indkaldt til møde
Tidligere tirsdag bekræftede flere sundhedsordførere over for Ekstra Bladet, at den såkaldte covid-19-følgegruppe var blevet indkaldt til møde i Sundhedsministeriet.

Tidligere har det været et tegn på, at der var nye restriktioner på vej, når sundhedsordførere indkaldes til møde med sundhedsministeren. Noget, transportministeren og nu også Sundheds- og Ældreministeriet altså går ud og bekræfter.

Du kan læse transportministerens fulde opslag herunder:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: