Minister er overrasket over positiv IC4-rapport

Transportminister Magnus Heunicke er forbavset over, at der kan siges noget positivt om IC4-togene.

Transportministeren er positivt overrasket over IC4-rapport (Foto: Per Rasmussen)
Transportministeren er positivt overrasket over IC4-rapport (Foto: Per Rasmussen)

I 2019 - med "kun" 13 års forsinkelse - kan de fleste af IC4-togene køre stabilt.

Sådan lyder konklusionen i en rapport fra det schweiziske konsulentfirma Prose, der har undersøgt togene på ønske fra DSB.

Og det er en konklusion, som transportminister Magnus Heunicke (S) tilsyneladende ikke havde set komme.

- For mig er det mildt sagt en kende overraskende, at schweizerne konkluderer, at samtlige 74 IC4-tog kan komme til at køre stabilt i 2019, siger han i en skriftlig kommentar til rapporten.

- Jeg har fulgt denne skandale i en del år og har hele tiden haft svært ved at tro på toget. Men nu har vi fået en meget grundig rapport fra schweizerne, som vi og DSB skal bruge tid på at sætte os ind i, siger ministeren og tilføjer:

- Jeg vil ikke konkludere noget endeligt, før jeg har fået en klar anbefaling fra DSB om konsekvenserne af rapporten og et bud på, hvad der skal ske med IC4.

Ifølge schweizerne har investeringen i IC4-togene været "dårlig".

En, vil nogen mene, pæn underdrivelse, idet togene fortsat ikke tilbagelægger noget, der bare minder om det oprindelige mål, hvad angår antallet af kørte kilometer på de danske skinner. Ifølge rapporten har omkring en tredjedel af togsættene stort set ikke kørt i år.

- Hvis schweizerne virkelig har fundet frem til en plan for, hvordan toget kan komme til at køre, er det godt.

- For vi vil komme til at mangle togmateriel i Danmark og kunne godt bruge mere allerede nu. Bare spørg pendlerne, der ofte må stå op i togene, siger Magnus Heunicke i mailen til Ritzau.

0 kommentarer
Vis kommentarer