Minister har masser af bud på udflytning af statsjob

Troels Lund vil ikke afvise, at den sløjfede flytning af Diis kan betyde, at andre statsjob skal flyttes

Regeringens store udflytningsplan er barberet 88 statslige stillinger ned, fordi Socialdemokraterne stemmer imod at flytte Dansk Institut for Internationale Studier, Diis, fra København til Aarhus.

Men erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) vil ikke helt afvise, at de 88 stillinger kan findes i andre styrelser. Han hæfter sig dog ved, at planen stadig "er på de her cirka 4000 arbejdspladser".

Helt præcist er udflytningen reduceret til at gælde 3.893 statsjob.

- For mig er det ikke afgørende, om det er fem eller ti mennesker fra eller til, siger Troels Lund Poulsen.

Spørgsmål: Men det er 88 stillinger - gør det ingen forskel? I vil ikke finde dem andre steder?

- Det er for tidligt at sige noget om på nuværende tidspunkt. Nu skal vi først og fremmest se, hvordan debatten forløber. Lovforslaget er jo ikke færdigbehandlet endnu.

- Jeg appellerer til, at de socialdemokratiske folketingsmedlemmer fra Jylland også blander sig i debatten. Jeg kan konstatere, at der også er socialdemokrater, der synes, at det er en trist beslutning, partiet har taget. Blandt andre Aarhus’ borgmester.

Spørgsmål: Har du et bud på, hvor man ellers kunne finde 88 pladser at flytte ud?

- Jeg har masser af bud på udflytning af statslige arbejdspladser. Men nu glæder jeg mig først og fremmest over, at vores plan er meget omfattende og ambitiøs.

Spørgsmål: Så du holder døren på klem for nye udflytninger?

- Nu er vi optaget af, at de udflytninger, vi har besluttet, bliver gennemført. Men jeg træffer ikke nogen konklusion nu. Vi må se, hvad der sker i folketingssalen. Der kan ske så mange spændende ting.

Udflytningen af Diis kræver modsat de andre udflytninger en lovændring - og dermed et flertal i Folketinget. Trods Socialdemokraternes udmelding fastholder regeringen at behandle lovforslaget i folketingssalen 3. maj og endeligt 26. maj.

Spørgsmål: Hvorfor erkender du ikke bare, at sagen er tabt - hvor vil du finde dit flertal?

- Jeg er jo ikke idiot eller tonedøv, siger Troels Lund Poulsen.

- Jeg kan godt se, at der er flertal imod regeringen. Men nu kører vi den videre i folketingssalen, og så må partierne forklare sig. Og så må vi se. Men jeg er godt klar over, at vi i øjeblikket ikke er i stand til at flytte Diis. Så meget har jeg da forstået.

Socialdemokraterne vil gerne flytte en mindre del af Diis til Aarhus for at styrke samarbejdet med Aarhus Universitet. Men det afviser ministeren blankt:

- Enten flytter vi hele Diis, eller også flytter vi ikke Diis.

3 kommentarer
Vis kommentarer