Minister: Iran står bag to politiske drab i Holland

Iran står bag to politiske drab i Holland. Det siger den hollandske udenrigsminister Stef Blok ifølge nyhedsbureauet Reuters

Iran står bag to politiske drab i Holland. Det oplyser den hollandske udenrigsminister, Stef Blok, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Den hollandske efterretningstjeneste har fundet stærke tegn på, at Iran var involveret i likvideringerne af to hollandske statsborgere, som var af iransk oprindelse, skriver Blok i et brev til det hollandske parlament.

- Drabene skete i Almere i 2015 og i Haag i 2017, oplyser han.

- De to personer var stærke modstandere af det iranske regime, tilføjer han.

EU's medlemslande har tirsdag vedtaget sanktioner mod Iran efter attentatplaner i Danmark og Frankrig sidste år.

Ifølge PET planlagde den iranske efterretningstjeneste i efteråret at slå til mod en gruppe eksiliranere i Ringsted.

Eksiliranerne er medlem af gruppen ASMLA, der ønsker en selvstændig arabisk stat i det sydvestlige Iran. Gruppen betragtes af Iran som terroristisk.

Frankrig sanktionerede i efteråret to iranere, som skal have stået bag et bombeforsøg mod iranske oppositionsfolk ved Paris.

Der er også en sag fra i sommer i Belgien, hvor et par blev stoppet i en bil med sprængstof og en detonator. Desuden blev en iransk diplomat i samme sag anholdt i Tyskland.

USA indførte i begyndelsen af november nye sanktioner mod Iran.

Det skete, efter at præsident Donald Trump har anlagt en hård linje over for Iran i forlængelse af beslutningen om at trække USA fra den internationale atomaftale med iranerne.

54 kommentarer
Vis kommentarer