Minister skal forklare kaos i bagmandspolitiet

Politikere kræver, at justitsministeren garanterer, at samarbejdsvanskeligheder ikke ødelægger vigtige opklaringer i SØIK

Medarbejderne i bagmandspolitiet(SØIK red) kalder deres chef Morten Jakobsen for Kim Jong-il efter den afdøde nordkoreanske diktator.
Medarbejderne i bagmandspolitiet(SØIK red) kalder deres chef Morten Jakobsen for Kim Jong-il efter den afdøde nordkoreanske diktator.

Flere retsordførere kræver nu, at justitsminister Søren Pape Poulsen(K) forklarer samarbejdsproblemerne i bagmandspolitiet(SØIK red).

Ekstra Bladet kunne fredag afsløre en hemmelig, intern trivselsrapport, som tegner et billede af en arbejdsplads med iskold luft mellem den øverste ledelse og medarbejderne. I rapporten står der blandt andet, at chefen for SØIK Morten Jakobsen bliver kaldt Kim Jong-il efter den afdøde nordkoreanske diktator og hans ledelse styrer med frygt og tvang. Det har fået flere retsordførere fra begge sider af Folketingssalen til at frygte, at samarbejdsproblemerne går ud over efterforskningen af flere vigtige sager, og derfor kræver de nu, at ministeren går ind i sagen.

- Jeg forventer, at justitsministeren sikrer, at fokus i organisationen bliver rettet mod de opgaver, de er sat i verden for at løse. Det er noget, som jeg vil tage op i politiforligskredsen, siger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen.

Se også: Oprør i bagmandspolitiet: Chefen kaldes Kim Jong-Il

Den dårlige stemning i det økonomiske politi har fået flere erfarne efterforskere til at smide politiskiltet og finde job i det private eller i andre afdelinger. Efterforskningslederen på svindelssagen om de 12,3 milliarder kroner i udbytteskat er blandt andet skiftet til storbanken Nordea. Og netop medarbejderflugten og indsatsen i forbindelse med Danmarkshistoriens største svindelssag bekymrer Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup.

- Jeg vil i retsudvalget bede justitsministeren redegøre for, at der er styr på det i SØIK. Vi vil gerne overbevises om, at det for eksempel ikke går ud over sagen med de 12, 3 milliarder i udbytteskat, som svindlere har franarret SKAT. SØIK skal fungere optimalt, for de sidder med ekstremt vigtige sager, og det er foruroligende, når det minder om PET-sagen, siger han

Ekstra Bladet kunne i går afsløre, at den øverste ledelse i SØIK forleden dag havde en heftig mailudveksling med tillidsrepræsentaterne i huset, og retsordførerne er bekymrede over den langtstrakte og fortsatte konflikt i bagmandspolitiet.

- Arbejdsmiljøet kan være så dårligt, at de får svært ved at løse deres opgaver. Derfor skal ministeren sende et vink med en vognstang til ledelsen om, at det her skal ordnes. Vi vil som politikere følge det tæt, for SØIK har så vigtige sager, at vi ikke kan sidde sådanne advarsler overhørig, siger retsordfører hos Radikale, Zenia Stampe.  

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra justitsminister Søren Pape Poulsen(K), men han er ikke vendt tilbage.

 

29 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere