Ministre drøfter asyl på regeringsseminar

Ministrene diskuterer asylkrise, udflytning af statsjob og unges uddannelse på regeringsseminar i Ruds Vedby

Asylkrisen står på dagsordenen ved regeringsseminaret, som begynder mandag klokken 12.00 i Ruds Vedby på Vestsjælland. Seminaret slutter tirsdag ved frokost.

Det oplyser statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en skriftlig udtalelse til Ritzau.

Seminaret holdes uden for hovedstaden, fordi regeringen ønsker et sammenhængende Danmark, og derfor udflytter tusinder statslige job, siger Lars Løkke Rasmussen.

Kort før jul aftalte regeringen en fødevare- og landbrugspakke, der indgår i regeringens vækstplan, som blev lanceret sidst i november. Også den skal diskuteres på seminaret.

Regeringen intensiverer forhandlinger om planen, som liberaliserer planloven, påpeger statsministeren.

- Forhandlingerne om planen intensiveres den kommende tid, og jeg håber, det lykkes at lande en ambitiøs aftale til gavn for hele Danmark, siger Lars Løkke Rasmussen.

Ministrene skal ikke blot drøfte asyl- og migrationskrisen, men også bredere drøfte integration, hvor forårets trepartsforhandlinger med arbejdsgivere og lønmodtagere skal styrke integrationen på arbejdsmarkedet, forklarer statsministeren.

- Vi skal også drøfte løsninger på den meget store udfordring, vores kommuner står overfor, når de skal integrere titusindvis af flygtninge og familiesammenførte i de kommende år, siger Lars Løkke Rasmussen.

På regeringsseminaret er uddannelse det tredje hovedtema, understreger statsministeren.

- Vi skal finde gode løsninger for de unge, der har mistet grebet om deres skolegang, og som derfor også risikerer at miste grebet om tilværelsen. Den gruppe unge skal vi støtte langt mere målrettet, siger Lars Løkke Rasmussen.

Unges uddannelse er en anden "højt prioriteret dagsorden" de kommende måneder, påpeger statsministeren.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

7 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere