Mistanke om valgsvindel i Rusland

Der er sket overtrædelser i et valglokale i Moskva, oplyser valgkommission. Stemmerne erklæres ugyldige

Efter at 90 procent af stemmerne på landsplan er talt op natten til torsdag dansk tid, viser officielle resultater fra Ruslands valgkommission, at næsten 78 procent af vælgerne støtter forfatningsændringerne. Foto: Alexander Nemenov/Ritzau Scanpix
Efter at 90 procent af stemmerne på landsplan er talt op natten til torsdag dansk tid, viser officielle resultater fra Ruslands valgkommission, at næsten 78 procent af vælgerne støtter forfatningsændringerne. Foto: Alexander Nemenov/Ritzau Scanpix
Følg Politik

Flere stemmesedler, som blev afgivet ved et valgsted i Moskva under onsdagens afstemning om forfatningsændringer i Rusland, er blevet erklæret ugyldige.

Det oplyser vicechef for Moskvas offentlige kammer Aleksei Venediktov til det russiske nyhedsbureau Tass.

- Valgkommissionen i Moskvas Ramenki-distrikt har kigget nærmere på videoovervågningen i tidsrummet fra 23.00 til 23.03 Moskva-tid fra det pågældende valglokale for at afsløre, at der er sket overtrædelser af proceduren for stemmeafgivelse og stemmeoptælling.

- Kommissionen har besluttet at erklære resultaterne af afstemningen om ændringer i den russiske forfatning fra valglokale 2783 for ugyldige, siger Aleksei Venediktov.

En talsmand for valgkommissionen i Ramenki-distriktet siger, at beslutningen om at erklære stemmerne for ugyldige blev truffet, fordi 'disse overtrædelser gør det umuligt at opnå pålidelige resultater af afstemningen', skriver Tass.

Valgkommissionen i Moskva oplyste tidligere torsdag, at stemmeoptællingen i et valglokale i byens Ramenki-distrikt var blevet suspenderet. Det skete, efter optagelser med overvågningskameraer vakte mistanke om, at tilforordnede fyldte stemmeboksene i lokalet op med stemmesedler.

Efter at 90 procent af stemmerne på landsplan er talt op natten til torsdag dansk tid, viser officielle resultater fra landets valgkommission, at næsten 78 procent af vælgerne støtter forfatningsændringerne.

Imens har 21 procent stemt imod reformen, oplyser valgkommissionen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Putin har været ved magten i to årtier som præsident eller premierminister.

Hvis ændringerne af forfatningen stemmes igennem, kan han blive genvalgt to gange mere. Dermed kan han blive på magten, indtil han er 83 år.

I forvejen er forfatningsreformen godkendt i parlamentet.

Putin har fastholdt, at folkeafstemningen er afgørende for at give ændringerne legitimitet.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag