Monica Lewinsky taler ud: Jeg var tæt på selvmord

Latterliggjort i medierne: Nu holder Monica Lewinsky foredrag mod ydmygelse og mobning

- Jeg forstår faktisk ikke, hvorfor hele historien kom til at handle om oralsex. Det var et gensidigt forhold, sagde Lewinsky år tilbage. (Foto: ALLAN TANNENBAUM)
- Jeg forstår faktisk ikke, hvorfor hele historien kom til at handle om oralsex. Det var et gensidigt forhold, sagde Lewinsky år tilbage. (Foto: ALLAN TANNENBAUM)

Det var en mere end bare en uoverskuelig tid i slutningen af 90'erne for Monica Lewinsky, der er kendt som 'that woman', Bill Clintons elskerinde og kvinden, der dyrkede oralsex med en amerikansk præsident i Det Hvide Hus,

Det var i disse år, at hun gik fra at være en almindelig og privat person til at være aldeles offentlig og blev plastret op i aviser, tv og radio, da sandheden om forholdet kom frem.

Men selv om det var en ualmindelig hård tid for Lewinsky gik hun aldrig så langt som at tage sit eget liv.

- Jeg var meget tæt på det, lyder det fra den nu 42-årige Lewinsky i et stort interview med den britiske avis The Guardian, hvor hun taler ud om sin skjulte affære med Bill Clinton og tiden efter.

Monica Lewinsky var på alles læber, da det kom frem, at hun havde haft en affære med Bill Clinton. (Foto: AP)
Monica Lewinsky var på alles læber, da det kom frem, at hun havde haft en affære med Bill Clinton. (Foto: AP)
 

Bedraget af veninde
Det hemmelige forhold blev afsløret af Monica Lewinskys veninde og kollega, Linda Tripp, der havde optaget over 20 timers telefonsamtaler mellem de to.

Samtalerne dokumenterede hede stævnemøder, hvor oralsex, den blå kjole med sædstænken og cigarrøret, der blev sneget op i Lewinskys underliv var omdrejningspunktet.

Da de saftige detaljer så blev lækket, og det kom ud i medierne, at en 22-årig praktikant havde indledt en affære med den amerikanske præsident, blev hun folkeeje, ydmyget, latterliggjort og et offer for sexmobning.

- Det føltes som om hver eneste lag af min hud og min identitet blev flået af mig i '98 og '99. Man føler sig ufattelig udsat og skræmt. Men samtidig føles det også som om at skammen klæber som tjære, siger Monica Lewinsky.

Suspekt adfærd, mente Lewinskys overordnede, der overflyttede hende til Pentagon, efter Lewinsky havde tilbragt  mistænkelig megen tid i det hvide hus med Clinton. (Foto: AP)
Suspekt adfærd, mente Lewinskys overordnede, der overflyttede hende til Pentagon, efter Lewinsky havde tilbragt mistænkelig megen tid i det hvide hus med Clinton. (Foto: AP)

Arbejder med mobning
Sexmobning, latterliggørelse og ydmygelse eksisterer stadig.

På det seneste har der floreret mange historier i medierne om gymnasieelever, der bliver udstillet på nettet ved, at deres billeder bliver delt, eller at deres seksuelle udskejelser bliver beskrevet i gymnasiebladet.

Det er et varmt emne og nu også Lewinskys levebrød, der bygger på egne erfaringer, når hun advokerer for organisationer mod mobning og holder foredrag, om hvordan man gør adfærd på nettet mere sympatisk.

En del af en kampagne mod mobning på internettet, som Monica Lewinsky er ambassadør for. (Foto: Vodafone)
En del af en kampagne mod mobning på internettet, som Monica Lewinsky er ambassadør for. (Foto: Vodafone)

Trump vil bruge Lewinsky mod Clinton
Interviewet lander på et tidspunkt, hvor Hillary Clinton kæmper om at blive nomineret som demokraternes præsidentkandidat, mens Donald Trump kæmper for at blive republikanernes modsvar.

Og han lægger ikke skjul på, hvad han vil bruge sagen om Monica Lewinsky til, hvis det bliver til en duel mellem de to. Han har nemlig truet med udnytte den sag i sin valgkampagne, men Lewinsky vil ikke sige noget om, hun er bange for det.

- Det vil jeg ikke svare på. Skal vi ikke sige det sådan her - jeg er påvirket af, hvad der sker med hensyn til verdenssituationen. Men jeg lader det ikke styre mig. Jeg er ekstremt taknemmelig for de ting, der sker i mit liv lige nu, siger Monica Lewinsky.

55 kommentarer
Vis kommentarer