Monster-March mod Trump: 250.000 i kamp for kvinder

Over 200.000 deltager i marchen 'Women's March' efter indsættelsen af Trump

En kvart million marcherer for kvinder på Donald Trumps første arbejdsdag. Foto: AP
En kvart million marcherer for kvinder på Donald Trumps første arbejdsdag. Foto: AP

En Facebook-begivenhed er gået viralt, og nu forventes det, at mere end 200.000 vil gå i Washingtons gader på lørdag for at markere 'Women's March'.

Marchen foregår dagen efter, at Donald Trump bliver indsat som præsident, og den er en klar markering til Trump.

- 'Women's March' i Washington vil sende et modigt budskab til den nye regering på deres første arbejdsdag, og den vil fortælle verden at kvinders rettigheder er menneskerettigheder, står det i marchens beskrivelse.

Allison Busch-Vogel er en af deltagerne ved marchen, og hun fortæller CNN, at hun tilbragte hele dagen efter Trumps valgsejr i sin seng.

- Jeg var knust, efter at Donald Trump vandt valgtet. Ikke kun på grund af, at Hillary Clinton tabte, hvilket var et trist, trist nederlag, men fordi at personen, der skal være vores præsident, står for alt det, jeg har lært mine børn, at de ikke skal være, siger hun til det amerikanske medie.

Den udtalelse fra Trump, der har stødt de fleste kvinder, var fra en lydoptagelse, som blev offentliggjort under valgkampen, hvor han sagde til radio- og TV-vært Billy Bush, at hans berømthed betød, at han kunne gøre hvad som helst ved kvinder, endda 'tage dem på fissen'.

På niveau med Martin Luther King
'Womens March' startede som en mindre, lokal begivenhed, men nu har flere hundredetusinde tilmeldt sig marchen.

Ekstra Bladet har talt med USA-ekspert Anders Agner Pedersen, der lige nu befinder sig i Washington D.C.

- Forventningen lige nu er, at der deltager omkring 200.000 mennesker i marchen. Det er et omfang, der er på niveau med Martin Luther King og borgerrettighederne, siger han til Ekstra Bladet.

28. august 1963 fremførte Martin Luther King sin berømte 'I have a Dream'-tale foran et publikum på over 200.000 mennesker, der havde gået march i Washington for at demonstrerer imod raceadskillelse.

USA-eksperten fortæller også, at han har talt med en lokal borger på gaden, som fortalte, at hun ikke havde tænkt sig at møde op til indsættelsen, men at hun skulle med til 'Women's March' dagen efter.

- Det siger bare lidt om, hvor stor den begivenhed er blevet, siger Anders Agner Pedersen.

I skrivende stund deltager 254 tusind, ifølge Facebook-begivenheden, og 213 tusind er interesserede.

Se også: Rundspørge: Donald Trump er den mindst populære præsident længe

Se også: 'Lærling' sagsøger Trump for sexchikane: Han pressede sine testikler op ad mig

Præsident Barack Obama holder sit sidste pressemøde med pressekorpset i Det Hvide Hus. (Foto: AP) Amerikansk valg 2016 - 18. jan. 2017 - kl. 21:45 Obamas sidste pressemøde: Derfor forkortede han Mannings straf

 

245 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere