Annonce:
Annonce:

Morten Østergaard i internationalt medie: Flyt til Danmark, vi har brug for dig

Den radikale leder med et opsigtsvækkende indlæg i britisk avis. Opfordrer udlændinge til at flytte til Danmark

Morten Østergaard inviterer britterne til Danmark, fordi vi har brug for hinanden. Foto: Jens Dresling/POLFOTO
Morten Østergaard inviterer britterne til Danmark, fordi vi har brug for hinanden. Foto: Jens Dresling/POLFOTO
Annonce:
Følg Politik

Det er ikke hver dag, danske politikere er ude og slå på tromme for, at udlændinge skal flytte til Danmark, men ikke desto mindre, er det, hvad lederen for De Radikale gør i den britiske avis The Guardian.

Det er det altoverskyggende Brexit, der har fået Morten Østergaard til tasterne i en forstående, støttende svada.

- I skal vide, at vi støtter jer, og vi forstår, hvordan skilsmissen fra EU fylder jeres hverdag med usikkerhed. Usikkerhed omkring boligsituationen, hverdagsliv, arbejdsforhold og det fremtidige liv i Storbritannien. Det må være skrækkeligt ikke at vide, hvad man skal forvente, skriver Morten Østergaard.

Men det stopper ikke ved støtten. Faktisk mener den tidligere økonomiminister, at briterne skal flytte til Danmark – så de kan få den sikker, et Storbritannien udenfor EU ikke kan tilbyde dem.

Annonce:

- Vores befolkning bliver ældre og ældre, økonomien er i vækst og politiske kræfter, der mobiliserer sig mod fri bevægelighed, betyder, at vi har problemer forude. Derfor inviterer De Radikale jer til Danmark. Her kan I nyde godt af fordelene ved at være med i EU.

Men det er ikke kun af sit gode hjerte, at Morten Østergaard er ude med åbne arme. Det handler ifølge ham også om, at Danmark har brug for briterne, efter flere danske virksomheder har måtte sige nej til ordre, fordi de kunne finde kvalificeret arbejdskraft til at udføre den.

- I teknologiindustrien mangler vi udviklere. I informations- og kommunikationsindustrien mangler vi konsulenter og forskere. I byggebranchen mangler vi entreprenører og håndværkere. I landbrugssektoren mangler vi arbejdsmænd. I servicebranchen mangler vi desperate kvalificeret arbejdskraft, og der er masser af andre professioner, der kan tilføjes listen, skriver Morten Østergaard.

Annonce:

Udover fastarbejde kan De Radikales leder lokke med en lang række andre ting. Skandinavisk design, dårlige jokes, bacon, Lurpak, Lego, et socialt sikkerhedsnet, god løn, høje levestandarder, billige flyafgange og billige bajere – faktisk er der kun en dårlig ting ved landet, og den er lige så ringe i Storbritannien, og det er vejret.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: