Mueller-rapport stryger til tops på bestsellerliste i USA

Rapporten om Robert Muellers Rusland-undersøgelse er en sællert, selv om den findes gratis på nettet

En længe ventet rapport om Robert Muellers Rusland-undersøgelse har tilsyneladende fanget folks interesse i USA.

I hvert fald er den særlige anklagers rapport strøget ind på en førsteplads på bestsellerlisten, som The New York Times står bag.

Rapporten blev offentliggjort 18. april og er frit tilgængelig på nettet.

I den 448 sider lange rapport fremlægger Robert Mueller sine resultater, efter at han i næsten to år - siden maj 2017 - har undersøgt mulig russisk indblanding i det amerikanske præsidentvalg i 2016.

Avisen Washington Post har udgivet en udgave af rapporten, og det er den, der ligger øverst på listen fra The New York Times.

Listen omfatter salget frem til den 27. april og bliver offentliggjort i avisens bogmagasin 12. maj. Allerede nu kan bestsellerlisten ses online.

Rapporten ligger nummer et på listen over bedst sælgende faglitteratur på tværs af både printudgaver og digitale udgaver.

Den overgår blandt andet den tidligere førstedame Michelle Obamas selvbiografi "Becoming". Den ligger nummer tre på listen.

Udgivelsen af Muellers rapport har ført til flere politiske slag i USA.

Demokraterne har forlangt at få udleveret en uredigeret version af rapporten.

Den version, der blev udgivet 18. april, indeholder således adskillige passager, der er blevet overstreget. Blandt andet fordi de indeholder informationer om verserende retssager.

Senest har Robert Mueller selv onsdag kritiseret den amerikanske justitsminister William Barrs udlægning af rapporten.

Barr offentliggjorde i marts en opsummering af undersøgelsen.

Men opsummeringen 'indfangede ikke til fulde konteksten, naturen og substansen' af Rusland-undersøgelsen. Sådan lyder det i et brev fra Mueller til Barr, som blev sendt i slutningen af marts. Det skriver Washington Post.

4 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere