Mueller-undersøgelse: - Dette er en kugle mod hans hoved

Donald Trumps tidligere politiske rådgiver Roger Stone advarer, at præsidentembedet er i alvorlig fare

Den politiske rådgiver Roger Stone advarer om, at Mueller-undersøgelsen er ude efter præsident Donald Trump. Foto: Reuters
Den politiske rådgiver Roger Stone advarer om, at Mueller-undersøgelsen er ude efter præsident Donald Trump. Foto: Reuters

Roger Stone, Donald Trumps tidligere rådgiver, siger, at specialanklager Robert Muellers Rusland-undersøgelse er en kugle, der har retning mod præsidentens hoved.

Stone, der tirsdag nægtede sig skyldig i syv anklagepunkter i sagen, kritiserer Rusland-undersøgelsen og FBI og siger, at præsident Trump er den næste, der står for tur.

- Dette handler ikke om mig. Det handler om præsidenten. De er ude efter ham, siger Roger Stone til Breitbart News. 

- Præsidenten er nødt til at vågne op. Dette er en kugle mod hans hoved, ikke mit. Jeg ryger bare med i faldet, siger han.

USA's præsident, Donald Trump. Foto: AFP
USA's præsident, Donald Trump. Foto: AFP
 

Anholdt af FBI-agenter
Roger Stone, 66, blev anholdt fredag i sidste uge ved daggry, da FBI-agenter i skudsikre veste og trukne pistoler stormede hans residens i Fort Lauderdale, Florida.

Senere samme dag flashede en sejrsikker Stone sin signatur-hilsen, hvor han i bedste Richard Nixon-stil rakte begge arme i vejret og lavede V-tegn med fingrene.

Stone, der er politisk rådgiver og betegner sig selv som en 'dirty trickster', er kendt for sin tatovering mellem skulderbladene af præsident Richard Nixon, der måtte forlade Det Hvide Hus i vanære i 1974.

Roger Stone ses her uden for domhuset i  Fort Lauderdale, Florida, hvor han poserer med den legendariske Richard Nixon-hilsen.  Foto: AFP
Roger Stone ses her uden for domhuset i Fort Lauderdale, Florida, hvor han poserer med den legendariske Richard Nixon-hilsen. Foto: AFP

Det var ventet, at Roger Stone ville blive fanget i det store net, som specialanklager Robert Muellers har kastet i forbindelse med undersøgelsen af, om Donald Trumps kampagnelejr samarbejdede med Rusland i 2016.

Anklage: Løj om mails
Roger Stone anklages for syv forskellige forhold.

Fem af de syv forhold omhandler falske vidneudsagn, hvor han blandt andet skal have løjet om mails fra Demokraterne, der blev hacket under valgkampen og offentliggjort på hjemmesiden Wikileaks.

Roger Stone arbejdede for Donald Trumps præsidentkampagne til august 2015, men han har angiveligt efterfølgende holdt uformel kontakt med Trump-lejren.

Roger Stone taler til pressen efter sin løsladelse. Han er sigtet for syv forhold med forbindelse til Mueller-undersøgelsen. Foto: AFP
Roger Stone taler til pressen efter sin løsladelse. Han er sigtet for syv forhold med forbindelse til Mueller-undersøgelsen. Foto: AFP
 

Ifølge anklageskriftet havde Roger Stone og 'flere ledende medlemmer af Trump-kampagnen' i sommeren 2016 diskuteret, hvad Wikileaks 'muligvis var i besiddelse af, som kunne skade Clinton-kampagnen'.

Hillary Clinton var Donald Trumps modkandidat ved præsidentvalget.

Donald Trump har flere gange afvist, at hans kampagne har gjort noget forkert i forbindelse med valgkampen.

- Det er den største heksejagt i vort lands historie, siger han om Robert Muellers undersøgelse.

---

Donald Trump belastes af en række sager, der blandt andet udspringer af specialanklager Robert Muellers Rusland-undersøgelse. Se de 12 sager her:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

286 kommentarer
Vis kommentarer