Nato-chef: Nato endnu vigtigere efter britisk EU-exit

Storbritannien forbliver en stærk og engageret Nato-allieret, siger alliancens leder efter britisk EU-farvel

Nato er midt i en ustabil periode med mere usikkerhed vigtigere end nogensinde før som en platform for samarbejde mellem de europæiske allierede og mellem Europa og Nordamerika.

Det siger Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, efter at Storbritannien ved folkeafstemningen torsdag har besluttet at forlade EU-samarbejdet.

- Mens det definerer det næste kapital i sit forhold til EU, ved jeg, at Storbritanniens position i Nato forbliver uændret, siger Jens Stoltenberg.

- Storbritannien vil forblive en stærk og engageret Nato-allieret og vil fortsætte med at spille en ledende rolle i vores alliance, siger han.

Jens Stoltenberg siger, at "et stærkt, forenet og beslutsomt Nato" fortsat vil spille en afgørende rolle for stabilitet i en urolig verden og yde sit afgørende bidrag til fred og sikkerhed.

Han siger samtidig, at Nato stadig arbejder for et tættere samarbejde med EU, og det vil udmønte sig på Nato-topmødet i Warszawa 8. og 9. juli.

- På Warszawa-topmødet i juli vil vi optrappe vores samarbejde, for sammen er vi bedre til at bevare vores fælles værdier og vores lande sikre, siger Natos generalsekretær.

11 kommentarer
Vis kommentarer