Netanyahu vinder stort ved parlamentsvalg

Premierminister Benjamin Netanyahu vinder overraskende stort ved Israels parlamentsvalg

Netanyahu og Herzog fejrede efterfølgende den overbevisende valgsejr. (Foto: AP)

Israels premierminister Benjamin Netanyahu har vundet det israelske valg og siger, at han håber på at danne regering i løbet af to-tre uger, skriver nyhedsbureauet AFP.

Samtidig har oppositionsleder Isaac Herzog sagt, at han har talt med Netanyahu og ønsket ham tillykke med valgsejren.

- For få minutter siden har jeg talt med premierminister Benjamin Netanyahu og ønsket ham tillykke med valgsejren, siger Isaac Herzog ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Netanyahu Likud-parti får 29 pladser mod rivalernes 24. Resultatet står klart, efter at 99,5 procent af stemmerne ifølge avisen er optalt tidligt onsdag morgen.

Den Zionistiske Union, der har været Netanyahus største trussel i meningsmålingerne op til valget, får ifølge den israelske avis 24 pladser i det israelske parlament, Knesset.

Allerede tirsdag aften erklærede Benjamin Netanyahu på de sociale medier Twitter og Facebook, at han har taget en 'stor valgsejr'.

- Mod alle odds: en stor sejr for Likud, en stor sejr for den nationale lejr ledet af Likud, en stor sejr for Israels folk, skrev Netanyahu.

Hans hovedmodstander ved valget, Isaac Herzog fra valgforbundet Den Zionistiske Union, ville dog sent tirsdag endnu ikke høre tale om, at Netanyahu havde vundet en stor sejr.

Umiddelbart efter at sidste stemme var afgivet i Israel, viste tre valgstedsmålinger, at valgforbundet og Likud lå side om side med Den Zionistiske Union med hver cirka 27 mandater.

I de sidste meningsmålinger før valget lå Netanyahus konservative Likud til at få mellem 20 og 22 pladser i Knesset, mens Den Zionistiske Union stod til mellem 24 og 26 af de i alt 120 mandater.

107 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere