Nigeria: Udfordrer fører med 2,5 millioner stemmer

Der mangler kun at blive optalt seks ud af 36 delstater ved det nigerianske præsidentvalg

Udfordreren til præsidentposten i Nigeria, Muhammadu Buhari, har et forspring på over 2,5 millioner stemmer, efter at resultatet i 30 af landets 36 delstater er blevet offentliggjort.

Den 72-årige general ligger dermed lunt i svinget til at blive det folkerige lands næste præsident og vippe Goodluck Jonathan af pinden.

Men intet er afgjort endnu, for den siddende præsident menes dog at vinde de fleste af de resterende delstater.

Buhari, der også tog magten i Nigeria for 30 år siden ved et militærkup, går denne gang demokratiets vej og har indtil videre fået opbakning fra 12,9 millioner landsmænd.

Han har især opbygget sit forspring i den nordlige del af landet, hvor han blandt andet i Kano fik 1,7 millioner flere stemmer end Goodluck Jonathan.

Det var ventet, at Buhari, der er muslim, ville få en storsejr i det nordlige Nigeria, hvor et stort flertal bekender sig til islam.

Men lykken kan stadig nå at vende for den siddende præsident, når offentliggørelsen af valgresultaterne tirsdag klokken 10 dansk tid genoptages.

Han skal især sætte sin lid til resultaterne fra områderne ved Niger-deltaet, hvor olieproduktion har gjort Nigeria til Afrikas største økonomi.

For at snuppe sejren ved det nigerianske præsidentvalgs første valgrunde skal en kandidat ud over flest stemmer også have mindst 25 procent støtte i to ud af tre af de 36 stater og i hovedstadsområdet.

Ellers følger en anden valgrunde.

Omkring 70 millioner nigerianere har været stemmeberettiget i Afrikas mest folkerige land, hvor der bor over 170 millioner mennesker.

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere