Annonce:
Annonce:

Nordea forventer nyt heftigt slag for Trump om skat

Donald Trump vil sænke skatten, men det bliver en hård kamp for at realisere ambitionen, vurderer Nordea

Annonce:
Følg Politik

USA's præsident Donald Trumps håndgange mænd har onsdag aften præsenteret hans udspil til en stor amerikansk skattereform. Udspillet skal dog først igennem en hård kamp i Kongressen.

Reformen vil nemlig øge USA's budgetunderskud betydeligt, og mens lave skatter er kræs for Republikanerne, så er budgetunderskud det bestemt ikke.

- I de sidste 25 år har andre lande sænket skatten, mens vi har holdt vores i ro. Derfor er vi i 2017 fanget med skatteniveauer fra 90'erne. En reform er stærkt påkrævet, sagde Gary Cohn, chef for National Economic Council, på præsentationen.

Donald Trump ser gerne, at skatten for private bliver forsimplet og skatteprocenten for selskaber sænket fra 35 til 15 procent.

- Udspillet er et signal til Kongressen om, at Det Hvide Hus vil spille en stærk rolle, når det kommer til skattereformer.

Annonce:

- Men i sidste ende kommer det hele til at afhænge af, hvad Kongressen kan bliver enige om. Den fremlagte plan vil efter alt at dømme betyde en stigning i underskuddet.

- Det er dog helt imod ønskerne fra Republikanerne i Kongressen. Så der forestår heftige diskussioner og langtrukne forhandlinger, inden vi ser noget endeligt, siger chefanalytiker hos Nordea Johnny Bo Jakobsen om udspillet.

Han venter ikke, at der ligger et konkret lovforslag før starten af 2018.

Hos Danske Bank venter senioranalytiker Mikael Milhøj heller ikke, at Trump kommer igennem med sine planer.

- Vi er meget skeptiske omkring, om Trumponomics nogensinde bliver til noget for alvor. Dagens annoncering var nok snarere et røgslør end noget andet, og den rigtige kamp begynder først for alvor i næste måned, hvor det fulde budget ventes præsenteret.

- Vi tvivler på, at Donald Trump ender med at kunne få gennemført en storstilet skattereform, skriver Danske Banks senioranalytiker.

Der har tidligere været tale om en såkaldt border tax, en toldskat, der skulle favoriserer indenlandsk produktion og blev set som et angreb på frihandel. Den mangler fra Trumps forslag.

- Den skulle give en stigning i skatteprovenuet, der kunne finansiere skattelettelser. Uden den, så er råderummet til at sænke skatten markant mindre, siger Johnny Bo Jakobsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: