Nordkorea bekræfter affyring af ny type missil fra ubåd

Statsligt medie i Nordkorea bekræfter formodning om, at landets militær onsdag testede helt nyt missil.

Nordkorea har ved flere lejligheder affyret missiler fra ubåde - som her, i 2015, hvor landets leder, Kim Jong-un, overværede seancen, til stor begejstring i øvrigt. Han menes ikke at have overværet affyringen onsdag. Video: AP/KCTV

Nordkorea bekræfter torsdag, at landets militær onsdag med succes prøveaffyrede en ny type ballistisk missil fra en ubåd (SLBM).

Det meddeler det statslige medie KCNA torsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, 'sendte varme lykønskninger' til de forsvarsforskere, som stod for prøveaffyringen, oplyser KCNA. Det kan ifølge Reuters indikere, at han ikke personligt overværede våbenøvelsen.

Onsdagens test af det nye missil blev registreret og kritiseret af både Sydkorea og Japan.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sådan så missilet ud. Foto: Ritzau Scanpix / KCNA VIA KNS
Sådan så missilet ud. Foto: Ritzau Scanpix / KCNA VIA KNS

Flere nyhedsmedier i beretter om historien. Foto: Ritzau Scanpix / JUNG YEON-JE 112 Japan og Sydkorea: Nordkorea har affyret to missiler

Regeringen i Sydkorea udtrykte 'stærk' bekymring, mens Japans premierminister, Shinzo Abe, fordømte affyringen og sagde, at det var et brud på resolutioner vedtaget af FN's Sikkerhedsråd.

Oplysningen fra Nordkorea bekræfter en vurdering onsdag fra den sydkoreanske regering, som i en pressemeddelelse skrev, at der kunne være tale om et ballistisk missil affyret fra en ubåd.

Dennis Rodman har vundet NBA fem gange - her er han på vej til tv-show med Anna Nicole Smith i 2005. Foto: Mario Anzuoni/Ritzau Scanpix Anden sport - Tilbød mig 135 millioner for at gøre Madonna gravid

Styrtede i havet
Missilet blev affyret fra havet omkring klokken 07.00 lokal tid onsdag omkring 17 kilometer nordøst for kystbyen Wonsan, hvor Nordkorea har en militærbase, der tidligere er blevet brugt til prøveaffyringer af missiler.

Projektilet styrtede ifølge Japans regering ned i Det Japanske Hav. Ifølge det sydkoreanske militær efter at have tilbagelagt en distance på 450 kilometer.

Det var den niende affyring, siden Nordkorea s leder, Kim Jong-un, og USA's præsident, Donald Trump, mødtes i den demilitariserede zone (DMZ) i juni.

Krig & katastrofer Forfærdelig simulation: '34 millioner vil dø på få timer'

Ville genstarte forhandlinger
Affyringen skete, dagen efter at Nordkorea oplyste, at landet vil genstarte forhandlingerne om en atomaftale med USA lørdag.

Der har været sammenbrud i forhandlingerne, siden Trump og Kim Jong-un mødtes for anden gang for at diskutere Nordkoreas atomprogram i Vietnam i februar - et møde som endte uden en aftale.

Donald Trump nedtonede i september Nordkoreas mange missilaffyringer og sagde, at mange lande tester våben som dem.

Nordkorea begyndte i 2015 at teste missiler affyret fra ubåde. I august 2016 blev der gennemført fire affyringer med et missil navngivet Pukguksong.

Det nye missil hedder ifølge KCNA Pukguksong-3.

Et nyt møde kan være på vej. Foto: Evan Vucci / Ritzau Scanpix Samfund Medie: Donald Trump blev inviteret til topmøde i Nordkorea

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, betragter det nye raketsystem. Foto: KCNA via REUTERS Krig & katastrofer Kim Jong-un afslører nyt våben

205 kommentarer
Vis kommentarer