Nordkorea efter aflysning: - Vi er villige til at mødes når som helst

Donald Trump har forklaret, at aflysning af topmøde skyldes fjendtlige udtalelser fra Kim Jong-un

USA's beslutning om at aflyse et topmøde med den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, er ikke i overensstemmelse med verdens ønsker.

Sådan lyder det fra den nordkoreanske regering, efter at præsident Donald Trump torsdag aflyste det historiske møde.

- Vi gentager over for USA, at vi er villige til at mødes når som helst og på alle tænkelige måder, siger landets viceudenrigsminister, Kim Kye-gwan.

- Jeg tillader mig at konkludere, at præsident Trumps beslutning ikke er på linje med verdenssamfundets ønsker om fred og stabilitet på Den Koreanske Halvø, siger han ifølge CNN.

Nordkorea har netop inviteret udenlandsk presse til landet for at overvære destruktionen af det nukleare testsite i Punggye-ri. Foto: AP
Nordkorea har netop inviteret udenlandsk presse til landet for at overvære destruktionen af det nukleare testsite i Punggye-ri. Foto: AP

Topmødet mellem Donald Trump og Nordkoreas leder, Kim Jong-un, skulle have fundet sted i Singapore 12. juni.

Der bliver ikke noget møde mellem Trump og Kim Jung-un i juni. Foto: AP/Evan Vucci Politik Trump sender brev til Kim Jong-un: Vores møde er aflyst!

Trump forklarer i et brev, at aflysningen skyldes ’fjendtlige’ udtalelser fra Kim Jong-un.

- Jeg så meget frem til at skulle mødes med dig. Desværre føler jeg ikke, at det efter den utrolige vrede og åbne fjendtlighed i din nylige udtalelse vil være passende at gennemføre mødet, der har taget lang tid at planlægge, skriver Trump.

Brevet fra Donald Trump er stilet til Nordkoreas leder. Foto: AP
Brevet fra Donald Trump er stilet til Nordkoreas leder. Foto: AP
 

Trump smækker dog ikke døren uigenkaldeligt i. Han siger, at han er parat til at genoptage dialogen.

- Hvis du ændrer mening angående dette vigtige topmøde, skal du ikke tøve med at ringe eller skrive til mig, skriver han.

Aflysningen kom tilsyneladende fuldstændig bag på Sydkorea, hvor regeringen oplyser, at man er 'perpleks' over den amerikanske beslutning.

82 kommentarer
Vis kommentarer