Nordkorea gider ikke lege med Trump

Donald Trump har sagt, at han gerne vil møde Kim Jong Un, men nordkoreanske talspersoner kalder det valgpropaganda

I et stort interview med Reuters fortalte den amerikanske republikaner og mangemilliardær Donald Trump i sidste uge, at han er villig til at mødes med den nordkoreanske diktator, Kim Jong Un.

Det virker dog meget usandsynligt, at sådan et møde nogensinde kan blive til noget. I hvert fald hvis man skal tro nordkoreanske talsmænd, som nu kommenterer Trumps ønsker.

- Det er helt op til min øverste leder, om han vil mødes eller ej, men jeg synes, at Trumps ide er nonsens, siger So Se Pyong, der er nordkoreansk ambassadør til USA, til Reuters.

 Se også: Trump: Jeg vil tale med Nordkoreas leder

Valgflæsk
Donald Trump nævnte i forbindelse med interviewet til Reuters, at han mente, at et møde med Kim Jong Un kunne være et skridt på vejen til at få en dialog med den store leder i gang om Nordkoreas atomprogram.

Det ligger dog langt fra i kortene, at sådan en dialog kommer op at stå.

- Han siger det kun til ære for præsidentkampagnen som en slags valgpropaganda. Man kan ikke bruge det til noget, siger So Se Pyong.

Atom-usikkerheden
Der har længe været usikkerheder omkring Nordkoreas reelle mængde af atomvåben og -brug. I januar i år testede den diktatoriske stat angiveligt en brintbombe, hvilket fik verden til at sætte spørgsmålstegn ved, hvad staten mon ville bruge våbene til.

 Se også: Alt vel i Nordkorea: Formand Kim hyldet igen-igen

Talspersoner fra Nordkorea har dog fortalt, at:

- Vi vil aldrig bruge dem som de første. Men hvis FN bruger deres atomvåben først, så bliver vi også nødt til det.

Efter prøvesprængningen i januar begyndte det internationale samfund med FN i spidsen at stramme sanktionsskruen mod Nordkorea yderligere.

25 kommentarer
Vis kommentarer