Nordkorea hylder angreb på amerikansk ambassadør

Angreb på USA's ambassadør i Sydkorea bliver betegnet som 'en retfærdig straf'

Foto: AP
Foto: AP

Når der sker voldelige overgreb mod politiske personligheder, står alverdens ledere som regel i kø for at fordømme angrebet og tage afstand fra det i kraftigste vendinger.

Det var da også tilfældet fra USA's og Sydkoreas side, da den 42-årige amerikanske ambassadør Mark Lippert torsdag morgen blev angrebet med en kniv i Sydkoreas hovedstad Seoul, da han var på vej til et møde.

Se også: TV: USA-ambassadør skåret i ansigtet under overfald

Samme reaktion er dog ikke kommet fra regimet i Nordkorea.

I en nyhedsudsendelse fra det statskontrollerede nyhedsbureau KCNA blev hændelsen torsdag kort nævnt under overskriften 'Retfærdig straf mod de amerikanske krigsmagere'. Det skriver nyhedsbureauet AFP ifølge Straits Times.

Efterfølgende kaldte det nordkoreanske nyhedsbureau angrebet for et 'fornuftigt udtryk for modstand'.

Hævn for militærøvelser
Angrebet mod den amerikanske ambassadør fandt sted, da han var på vej til et møde, hvor en koreansk genforening skulle diskuteres.

42-årige Mark Lippert blev blandt andet snittet i ansigtet med en kniv af en 55-årig mand, der tidligere er dømt for at have kastet et betonstykke efter den japanske ambassadør.

Han blev anholdt umiddelbart efter angrebet. Angrebet kom angiveligt som reaktion på de amerikanske militærøvelser i området.

Den 55-årige angriber, der over for den fremmødte presse identificerede sig selv som Kim Ki-jong, blev ført væk kort efter angrebet. (Foto: AP)
Den 55-årige angriber, der over for den fremmødte presse identificerede sig selv som Kim Ki-jong, blev ført væk kort efter angrebet. (Foto: AP)
 

Samme militærøvelser, der sker i samarbejde med Sydkorea, har skabt fornyede spændinger mellem diktaturstaten Nordkorea og Sydkorea. Vanen tro har Nordkorea raslet voldsomt med sablen med blandt andet missilprøvesprængninger, som dog blev foretaget langt fra amerikanske og sydkoreanske styrker.

Se også: TV: Nordkorea affyrer missiler

Den amerikanske ambassadør blev ikke livsfarligt såret i angrebet, men han fik skader i ansigtet, armen og hånden. Skaden i ansigtet alene krævede 80 sting, og ambassadøren har desuden måttet gennemgå en operation, skriver New York Times. Han er fortsat indlagt på hospitalet i Seoul.

16 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere