Annonce:
Annonce:

Norge lover 1,9 milliarder kroner til Syriens ofre

I løbet af fire år bliver den samlede norske støtte til syriske flygtninge omkring ti milliarder kroner

Annonce:
Følg Politik

Den norske regering møder torsdag op til en donorkonference for Syriens ofre med et løfte om 2,4 milliarder norske kroner i støtte. Det svarer til et økonomisk bidrag på 1,88 milliarder danske kroner.

Norges statsminister, Erna Solberg, fremlægger beslutningen om milliardstøtte torsdag formiddag, skriver nyhedsbureauet NTB.

- Dette er den vigtigste humanitære katastrofe, som verden står overfor. Det er med direkte hjælp inde i Syrien og i naboregionen, at vi hjælper bedst, siger Solberg til norske journalister.

Norge er sammen med Storbritannien, Tyskland, Kuwait og FN vært for en international donorkonference i London torsdag. Målet her er at skaffe penge til at hjælpe ofrene for krigen.

I alt vil Norge samlet bidrage med cirka ti milliarder norske kroner i løbet af fire år.

Annonce:

- Dette er et rekordstort bidrag fra Norge. Aldrig før har Norge givet så mange penge til en humanitær krise som nu, siger den norske udenrigsminister, Børge Brende, til NTB.

Pengene skal bruges på nødhjælp, uddannelse, sundhed, mad, beskyttelse, vand, hygiejne og et tag over hovedet til de mange syrere på flugt.

Den britiske premierminister, David Cameron, har forud for konferencen meddelt, at Storbritanniens regering er klar til at give 1,2 milliarder pund, der svarer til knap 12 milliarder kroner, ekstra i finansiering til blandt andet nødhjælp til det krigshærgede Syrien og dets nabolande.

- Der er brug for flere penge til at håndtere krisen, og der er brug for dem nu, lyder det fra Cameron i en meddelelse.

Pengene vil gå til uddannelse, job og humanitær hjælp i Syrien, Jordan, Libanon og Tyrkiet. Beløbet bliver givet løbende frem mod 2020.

Donorkonferencen i London er den fjerde store internationale konference for at skaffe penge til at hjælpe ofrene for krigen.

Annonce:

Ved forrige konference i 2015 lovede donorlande at hjælpe FN og FN's organisationer med 8,4 milliarder dollar. Det er dog langt fra alle de penge, som FN efterfølgende har modtaget.

Denne gang beder FN om ni milliarder dollar fra donorerne.

Krigen i Syrien går snart ind i sit sjette år. Millioner af mennesker er sendt på flugt, og flere end 250.000 personer vurderes ifølge FN at være blevet dræbt i løbet af konflikten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: