Norges statsminister møder Putin i Sankt Petersborg

I forbindelse med en russisk konference om Arktis mødes Erna Solberg og Vladimir Putin i Sankt Petersborg

Den norske statsminister, Erna Solberg, skal mødes med Ruslands præsident, Vladimir Putin, den 9. april i Sankt Petersborg.

Det oplyser statsministerens kontor.

Mødet finder sted i forbindelse Ruslands internationale konference om Arktis ved navn 'Arctic Territory of Dialogue'.

Statsministerens kontor oplyser, at Solberg skal deltage i en debat med Putin og andre stats- og regeringschefer fra blandt andet nordiske lande. Derudover vil der altså finde et bilateralt møde sted mellem Solberg og Putin.

Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), deltager ikke i konferencen, meddeler Statsministeriet.

Det gør til gengæld udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), meddeler Udenrigsministeriet.

Ifølge den norske statsministers kontor vil den norske udenrigsminister, Ine Eriksen Søreide, også deltage i den internationale konference med et eget fagligt og bilateralt program.

'Arctic Territory of Dialogue' holdes hvert andet år og er det største forum for drøftelser af relevante problemer og potentielle udviklinger i den arktiske region.

Der er i dag stabilitet og fredeligt samarbejde omkring Arktis - blandt andet i Arktisk Råd.

- Norge og Rusland har fælles interesser i Arktis og et vellykket samarbejde på områder som fiskeri, miljø, søge-og-redningsoperationer samt forskning, hedder det i en erklæring fra Erna Solbergs kontor.

Forummet, som tidligere har været afholdt i Arkhangelsk, arrangeres for femte gang.

En række repræsentanter for russiske myndigheder deltager i årets forum, som har hovedtitlen "Arktis: Et hav af muligheder".

Det faglige program er opdelt i tre tematiske hovedemner: Kystterritorier, det åbne hav og bæredygtig udvikling. Blandt de emner, der indgår, er udviklingen af sejlruter og infrastruktur i regionen.

Arrangørerne venter i alt omkring 3000 deltagere.

2 kommentarer
Vis kommentarer