Nu er brexitafstemningen udskudt igen

Storbritanniens premierminister, Theresa May, udskyder officielt brexitafstemningen, der skulle have fundet sted tirsdag. Det sker under en tale i Underhuset

Mandag eftermiddag holdt May tale i Underhuset, hvor hun fortalte, at der kommer en udsættelse. Senere på ugen vil Theresa May mødes med sine europæiske kolleger og finde ud af, hvornår den endelige skilsmisse-aftale nu skal lægges frem for parlamentet. Hør hende forklare hvorfor der kommer udsættelse her. Video: AP

Ganske som ventet har Storbritanniens premierminister, Theresa May, mandag eftermiddag officielt udskudt tirsdagens brexitafstemning i det britiske underhus.

Det skete ved en tale i Underhuset. 

- Aftalen ville blive afvist med en betydelig margen. Vi udskyder derfor afstemningen i morgen, siger May.

De britiske parlamentsmedlemmer skulle tirsdag have stemt om den aftale, som Storbritanniens regering har forhandlet sig frem til med EU's forhandlere.

Allerede i løbet af mandagen skrev flere britiske medier, at May ville udskyde den afgørende afstemning.

De meldinger fik blandt andet det britiske pund til at falde til det laveste niveau siden juni 2017. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Muligt at blive i EU
Tidligere mandag blev det vedtaget, at Storbritannien har endnu en mulighed, nemlig at tilbagekalde deres udmeldelse af EU.

De har helt frem til den endelige dato for udmeldelse til at trække denne ensidigt tilbage, hvis de beslutter sig for dette. Det er denne afgørelse, som Stephen Barclay skal udtale sig om.

Ifølge talskvinde for EU-kommisionen Mina Andreeva kommer det dog ikke på tale, at briterne trækker deres udmelding tilbage.

- Vi har en aftale på bordet. Den blev godkendt af stats- og regeringscheferne 25. november, og som Juncker (formand for EU-Kommissionen) allerede har sagt, er det den bedste - og eneste mulige - aftale. Vi vil ikke genforhandle, siger hun.

Dansk minister afslår
May mener selv, at flere EU-ledere er åbne for nye diskussioner.

Ifølge Danmarks udenrigsminister, Anders Samuelsen, får May dog ikke genåbnet aftalen - i hvert fald ikke for alvor.

- Det er utrolig vanskeligt. Der er diskussion om, hvorvidt man kan tilføje enkelte ord på den politiske erklæring.

- Det at forestille sig, at man kan bryde hele aftalen op - Juncker har sagt det ret tydeligt - det kommer ikke til at ske, siger Samuelsen med henvisning til kommissionsformand Jean-Claude Juncker.

May fortalte om den udsatte afstemning i Underhuset, hvor der under premierministerens tale var massive tilråb mod hende. May sagde i talen også, at sandsynligheden for et brexit uden aftale øges dag for dag.

- Så længe det ikke lykkes at blive enige om en aftale, så bliver risikoen for et brexit uden aftale øget. Så regeringen øger sine forberedelser på det, lyder det fra den britiske premierminister.

Tirsdagens udskudte afstemning har fået det britiske pund til at falde til det laveste niveau siden juni 2017. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

239 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere