Nu har Trump verdens farligste kuffert

Trump har nu fået koderne til 'The Nuclear Football'

Når Donald Trump senere i dag er taget i ed som Amerikas 45. præsident, vil en højt betroet person i militæret overrække ham en kuffert, der potentielt kan starte en atomkrig.

'The Nuclear Football', som den 18 kilo tunge metalkuffert også kaldes, har været en fast bestanddel i adskillelige spionfilm.

Men modsat kufferten i de mange film findes den ægte vare ikke en stor, rød knap, der kan sætte verden i brand.

The Black Book
I stedet indeholder kufferten 'The Black Book', der giver mulighed for at gengælde et angreb på USA. Her vil Trump have mulighed for at vælge, hvor mange mål der skal rammes.

Et kort med krypterede koder kan give måde præsidenten og forsvarsministeren adgang til at bruge atomvåbene.

Efter ceremonien vil Trump-administrationen få overrakt kufferten, men allerede nu er han blevet instrueret i, hvordan atomvåbene aktiveres.

Følger Trump overalt
Kufferten vil bogstaveligt talt følge præsidenten, hvor end han befinder sig.

Skulle katastrofen ske, og præsidenten få brug for at søge tilflugt, så findes der også en oversigt med steder, der kan bruge som skjulested.

- Lige fra det øjeblik Trump er taget i ed og officielt er USA’s præsident, har han adgang til koderne, siger Cristina Varriale, der er ekspert i atomvåben ved Royal United Services Institute, til avisen The Independent.

Kan ramme Rusland på en time
Skulle Trump vælge at aktivere sine atomvåben, går der ifølge TV2 under en time, fra han giver ordren til nedslaget i Rusland eller Kina finder sted.

Når præsidenten via kuffertens 'The Black Book' har identificeret sig og givet den endelige ordrer, går en kædereaktion i gang i den øverste del af det amerikanske forsvar.

Trump identificerer sig som landets 'commander in chief'. Herefter modtager Pentagon ordren og åbner en beholder med hemmelige koder. Koderne styrer affyringen og herefter får et affyringshold besked på, at gøre våbnene klar.

Kilder: Smithsonian Mag, BBC, TV2 og The Independent.

160 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere