Nu kan Trump risikere forbud mod at rejse til England

100.000 englændere har skrevet under på, at Donald Trump skal have forbud mod at krydse Storbritanniens grænser

Her kan du se øjeblikket, hvor Trump talte om indrejseforbud i USA for muslimer. (Video: AP)

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump har i de seneste dage for alvor fået sindene i kog verden over i højere grad, end han plejer, og det kan nu vise sig at få politiske konsekvenser på den anden side af Atlanterhavet.

Over 100.000 briter har nemlig nu skrevet under på en online begæring om at forbyde Trump i at komme ind i landet. Det skriver flere britiske medier, heriblandt BBC.

Politik Det Hvide Hus 'diskvalificerer' Trump som præsident

Ifølge britisk lovgivning skal lovgiverne reagere på større underskriftindsamlinger. Således har man krav på et svar fra regeringen, hvis man får 10.000 underskrifter, og ved 100.000 underskrifter skal begæringen overvejes at blive taget op til debat i parlamentet.

- Storbritannien har forbudt mange individer at komme ind i landet på grund af hadefulde ytringer, hedder det blandt andet i begæringen ifølge Reuters.

- Hvis Storbritannien fortsætter med benytte 'uacceptabel opførsel'-kriteriet to dem, der ønsker at krydse deres grænsen, må det blive jævnbyrdigt benyttet mod rige såvel som fattige, og svage så vel som magtfulde, står der videre.

Politik Trump: Muslim-forbud er som politik under Roosevelt

Det britiske indenrigsministerium har magten til at forbyde folk at komme ind i landet, hvis de har lavet hvad regeringen kalder uacceptabel opførsel. Tidligere er folk blevet forvist for at sprede had, som måske vil føre til vold mellem folkeslag.

Ukonkret minister
Direkte adspurgt om hun er villig til at bortvise Trump, svarer den britiske indenrigsminister, Theresa May, at det er vigtigt for politikere at sikre 'sammenhæng frem for splittelse blandt befolkningsgrupperne'.

Donald Trump handler ud fra en 'rationel og gusten kalkyle', når han vil udelukke muslimer fra indrejse i USA, lyder det fra dansk professor (Foto: AP) Samfund Professor: Trump er på kollisionskurs med alle i universet

De stærke britiske reaktioner kommer ovenpå udtalelser fra Donald Trump om, at USA bør lukke grænserne for alle muslimer.

Tidligere har han blandt andet også udtalt, at muslimer bør gå med særlige mærker, og at grænsen til Mexico bør lukkes med en stor mur betalt af den mexicanske regering.

Vil undgå at møde Trump
Normalt undgår britiske politikere at kommentere udenlandsk politik, men en talsmand for premierminister David Cameron kaldte tirsdag Trumps kommentarer for 'splittende, skadelige og simpelthen forkerte'.

Tim Roth, Quentin Tarantino og Damien Bichir har mest af alt latter til overs for Trump. (Video: AP) Film Filmstjerner griner ad Trump: Ingen tager ham jo rigtig seriøst

Samtidig har både politiet i London og Londons borgmester, Boris Johnson, langet hårdt ud efter Trump.

- Den eneste grund til, at jeg ikke ville tage til visse dele af New York, er på grund af risikoen for at møde Donald Trump, lød det fra London-borgmesteren.

Trump hævede i forbindelse med forsvaret for sine ytringer, at det står så skidt til med radikaliseringen af politiet i London og Paris, at politiet ikke turde udføre deres arbejde af frygt for deres liv. Det følte politiet i London sig forpligtet til at svare på.

- Vi ville normalt ikke unde sådan nogle kommentarer et svar, men i denne sag mener vi, at det er vigtigt at fortælle beboere i London, at hr. Trump ikke kunne tage mere fejl, lød det i en meddelelse fra Londons Metropolitan Police.

Det er endnu uvist, om det britiske parlament vil diskutere et eventuelt indrejseforbud til Trump.

45 kommentarer
Vis kommentarer