Nu taler Trump om bestialsk mord

Drabet på journalist Jamal Khashoggi skal ikke ødelægge forholdet mellem USA og Saudi-Arabien - heller ikke selvom kronprisen havde kendskab til det, der skete, lyder det fra Trump

Foto: AP
Foto: AP
Følg Politik

Drabet på journalisten Jamal Khashoggi på Saudi-Arabiens konsulat i den tyrkiske by Istanbul kommer ikke til at ændre på, at Saudi-Arabien er USA's allierede i Mellemøsten og også fremover vil være det.

Sådan lyder det i en længere udtalelse fra USA's præsident, Donald Trump, der er udsendt tirsdag.

The Guardians politiske reporter Ben Jacobs har delt hele udtalelsen fra Det Hvide Hus på Twitter.

Den saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi, der var en kendt kritiker af styret i Saudi-Arabien, boede i eksil i USA. Han var på konsulatet i Istanbul for at få nogle papirer til sit ægteskab med sin tyrkiske forlovede.

Jamal Khashoggi blev sidst set, da han gik ind på Saudi-Arabiens konsulat i Tyrkiet. Tyrkiske mydigheder siger, at han blev parteret på konsultatet. Foto: Reuters.
Jamal Khashoggi blev sidst set, da han gik ind på Saudi-Arabiens konsulat i Tyrkiet. Tyrkiske mydigheder siger, at han blev parteret på konsultatet. Foto: Reuters.
 

Han gik ind på konsulatet 2. oktober, hvorefter han blev dræbt.

Trump har lydoptagelse af drab: - Det var meget, meget brutalt

I sin udtalelse tirsdag retter Trump fingeren mod Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, og siger, at kronprinsen muligvis havde kendskab til drabet på Jamal Khashoggi.

'Vores efterretningstjenester fortsætter med at skaffe al mulig information, men det kan meget vel være, at kronprinsen havde kendskab til denne tragiske hændelse. Måske havde han, og måske havde han ikke,' lyder det fra Trump i udtalelsen.

Inden Trump retter projektøren mod Saudi-Arabiens kronprins understreger han dog, at forholdet til Saudi-Arabien netop har investeret 450 milliarder i amerikanske produkter og virksomheder - penge, som ifølge Trump kommer til at skabe tusindvis af jobs i USA og vækst i økonomien.

Slutteligt konkluderer Trump, at vi muligvis aldrig finder ud af, præcis, hvad der skete, da Jamal Khashoggi blev dræbt, og at USA vil bevare sit gode forhold til Saudi-Arabien.

Medie: Kronprins beordrede drab på Khashoggi

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind