Nu vil Donald Trump være præsident

Den amerikanske milliardær Donald Trump har meldt sig ind i den amerikanske valgkamp

Se Donald Trump annoncere sit kandidatur som republikansk præsidentkandidat. (Video: AP)
Følg Politik

Den amerikanske forretningsmand, investor og mangemilliardær Donald Trump har officielt meldt sig ind i opløbet om at blive valgt som præsident, når amerikanerne går til stemmeurnerne næste år.

Det skriver flere amerikanske medier.

Den 69-årige ærke-republikaner har ved tidligere valg 'truet med' at han ville stille op, men nu har han altså gjort alvor af det.

- Vores land har brug for en virkelig stærk leder, og vi har brug for en virkelig stærk leder nu. Mine damer og herrer, jeg stiller officielt op som kandidat til at blive USA's præsident, og vi skal gøre det her land fantastisk igen, lød det fra Donald Trump i forbindelse med annonceringen ifølge USA Today. Annonceringen skete på Trumps eget hovedkvarter, Trump Tower, i New York.

Han har dermed lanceret sin kampagne for at blive republikanernes kandidat til valget under sloganet 'Make America Great Again!'.

Donald Trumps kandidatur kommer som en overraskelse for mange, efter at hans snak omkring kandidatur før ofte er blevet betragtet som en joke. I den seneste tid har der dog ikke været tvivl om, at han virkelig havde i sinde at stille op som en af kandidaterne i den efterhånden endeløse række af republikanske kandidater.

Annonceringen blev ud over at foregå foran store dele af den amerikanske presse også udsendt over det sociale livestreaming-medie Periscope. Her kunne den aldrende forretningsmand høres tale i en hård tone om, at det er længe siden, at USA sidst har haft en sejr.

- Hvornår har man sidst set os slå eksempelvis Kina i en handelsaftale? De dræber os. Jeg slår Kina hele tiden, lød det blandt andet ifølge BBC.

Donald Trump er blandt andet kendt for at være en stor tilhænger af våbenrettigheder, og han vakte stor forargelse i Europa, da han i forbindelse med angrebet på Charlie Hebdo i januar tweetede, at det ikke ville være sket, hvis ikke det havde været for Frankrigs hårde våbenlovgivning.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+