Annonce:
Annonce:

Nu vil svenskere gøre som Danmark: Afskrækker flygtninge i udlandet

Sverigedemokraterna vil kopiere Inger Støjbergs flygtningeannoncer for at bremse tilstrømningen af flygtninge til Sverige

Sverigedemokraterna vil afskrække flygtninge og presse den svenske regering til at ændre udlændingepolitik. (Foto: Stefan Mattsson)
Sverigedemokraterna vil afskrække flygtninge og presse den svenske regering til at ændre udlændingepolitik. (Foto: Stefan Mattsson)
Annonce:
Følg Politik

Det svenske parti Sverigedomkraterna har ladet sig inspirere af Inger Støjbergs (v) omstridte flygtningeannoncer, og partiet vil nu indrykke lignende annoncer i udenlandske medier. Det skriver svenske SVT.

Annoncerne er rettet mod lande som Tyrkiet, Jordan og Libanon og målet er, at færre flygtninge skal finde vej til Sverige.

- Vi står over for den største katastrofe, det svenske samfund har oplevet i nyere tid, sagde partileder Jimmie Åkesson, ifølge SVT på et pressemøde torsdag.

Klar til krisesituation: Flygtninge i Sverige skal måske bo i telte

Afskrækkende signaler
Sverige har i den seneste tid oplevet en massiv tilstrømning af flygtninge. Migrationsverket i Sverige (som svarer til Udlændingestyrelsen i Danmark, red.) har derfor, hvis det bliver nødvendigt, fået til opgave at opføre teltlejre til de mange flygtninge.

Annonce:

- Sverige forbereder sig på en krisesituation. Nu kræves samarbejde og fælles ansvar. Det kræver, at alle tager ansvar i EU og i Sverige. Alle kommuner må være med. Det kommer til at koste penge, sagde statsminister Stefan Löfven i sidste uge, efter der på en uge var kommet knap 9000 flygtninge til Sverige.

Og ifølge Sverigedemokraterna skal flygtninge, der overvejer at komme til Sverige, gøres opmærksomme på den kritiske situation i landet.

- Det handler om signalpolitik. Hvis nogen tænker på at komme til Sverige, skal de se et billede af et telt, sne, kulde, og de skal vide, at der ikke er hjælp at hente. For Sverige er ikke i stand til at klare det længere, siger Sverigedemokraternas flygtningeordfører, Paula Bieler.

Ombudsmanden rejser sag om Ingers annoncer

Pres på regeringen
Sverigedemokraterna arbejder samtidig på at få gennemført en folkeafstemning om indvandrerpolitik. Partiet vil nemlig presse regeringen og de andre parter i rigsdagen til at ændre kurs på udlændingeområdet.

Annonce:

- Jeg vil opfordre alle medlemmer til at bruge mindst mulig tid i rigsdagen, og så meget tid som muligt ude i landet for at få presset en folkeafstemning igennem, siger Sverigedemokraternas gruppeleder, Mattias Karlsson, ifølge STV.

Men det ser ud til, at Sverigedemokraterna har sat sig selv på en svær opgave. Fredag samles alle de øvrige partier for at diskutere den svenske flygtningepolitik. Og her er Sverigedemokraterna ikke inviteret.

Rekordstor opbakning til svensk højreparti

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus
Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: