Ny bog: Trump bange for at blive forgiftet

En ny bog viser overraskende sider af den amerikanske præsident Donald Trump, skriver flere internationale medier

Der er kommet flere overraskende oplysninger frem i forbindelse med offentliggørelsen af en ny bog om den amerikanske præsident, Donald Trump.

Bogen 'Fire and Fury: Inside the Trump White House, som udkommer i næste uge, er skrevet af journalisten Michael Wolf, som har talt med tidligere medarbejdere og folk tæt på præsidenten.

Flere amerikanske medier heriblandt New York Magazine har fået bogen før tid, og de skriver, at der i bogen kommer overraskende sider frem om præsidenten.

Trump angriber tidligere kampfælle: Han er gået fra forstanden

Heriblandt, at han er bange for at blive forgiftet.

'Trump lavede nye regler for hushjælpen. Ingen måtte røre hans ting - specielt ikke hans tandbørste. Han havde i lang tid haft en frygt for at blive forgiftet. Det er en af grundene til, at han godt kan lide McDonalds - ingen ved, at han kommer, og maden er forberedt sikkert på forhånd,' står der blandt andet i bogen.

Kommission undersøgte valgfusk: Nu opløser Trump den

Ifølge bogens forfatter så holdt Trump sig mest på sit soveværelse de første dage, efter han var flyttet ind i Det Hvid Hus.

'Hvis han ikke spiste middag med Steve Bannon (tidligere kampagneleder red.) klokken 18.30, så var han i sin seng med en cheeseburger. Her kiggede han på tre tv-skærme og lavede telefonopkald. Hans telefon var hans eneste kontakt til omverden, står der i bogen.

Det kommer desuden frem, at Donald Trump og hustruen Melania er det første ægtepar siden Kennedy-parret, der har hvert sit soveværelse.

Er desperat
Det Hvide Hus har onsdag arbejdet på højtryk for at håndtere indholdet i den nye bog, der i den grad har skabt overskrifter i USA.

I bogen står der desuden, at holdet omkring præsident Trump var bekymret over, at den daværende kandidat ikke kunne forstå de informationer, der blev givet til ham.

Trump praler: Min er større end Kim Jong-uns

Ifølge journalisten var staben på samme måde i tvivl om, hvorvidt Trump kunne træffe beslutninger på baggrund af andet end sin mavefornemmelse.

Det kommer desuden frem, at Trump ikke gad at læse den amerikanske forfatning, før han vandt valget. Da han endelig havde vundet og blev tvunget til at lære den, rullede han flere gange øjne i forbindelse med læsningen.

Men det er langt fra kun præsidenten, som den amerikanske journalist går efter i bogen. Også præsidentens datter, Ivanka, som er sin fars rådgiver, bliver i bogen kaldt for 'dum' af flere medarbejdere.

Talskvinden for Det Hvide Hus Sarah Huckabee Sanders fortalte onsdag på et pressemøde, at der er tale om 'falske beskyldninger' mod præsidenten, hans familie og regeringen.