Ny italiensk regering er snart på plads

Paolo Gentiloni har sat navne på, hvem han ønsker som ministre i den regering, han selv skal lede.

Paolo Gentiloni har tidligt mandag aften afsløret, hvem der skal være ministre i den italienske regering, som han selv skal stå i spidsen for som premierminister.

Det er sket, forud for at regeringen officielt ventes at blive indsat senere på aftenen. Tidligere premierminister Matteo Renzi trådte tilbage i sidste uge efter et nederlag ved en folkeafstemning.

Angelino Alfano er udpeget til posten som udenrigsminister. Den post sad Gentiloni selv på i den tidligere regering. Pier Carlo Padoan bliver siddende som finansminister i Italien, eurozonens tredjestørste økonomi.

Gentiloni har mandag mødtes med forskellige partiledere i Italien og har sent mandag eftermiddag indfundet sig hos præsident Sergio Mattarella.

Normalt går der mindst tre timer efter et møde mellem statschefen og regeringschefen, før en ny regering officielt kan blive indsat, skriver Reuters.

Den hurtige regeringsdannelse vil gøre det muligt for Italiens politikere at komme i gang med at løse flere vigtige opgaver.

Vigtigst blandt alle emner er, hvordan regeringen hurtigt får styr på en galopperende krise i banken Banca Monte dei Paschi di Siena.

Det er verdens ældste bank og landets tredjestørste udlåner. Den kan meget vel få brug for et statsindgreb for at undgå et kollaps.

Samtidig skal der udarbejdes en ny valglov. Den nuværende valglov, der gælder for parlamentets underhus, risikerer at blive erklæret ugyldig af forfatningsdomstolen i januar.

Senere på ugen vil den nye regering skulle godkendes af parlamentet ved en tillidsafstemning. Det sker formentlig onsdag.

Formelt kan regeringen sidde frem til februar 2018, hvor der senest skal afholdes valg igen. Men det er sandsynligt, at valget allerede vil blive holdt næste år.

1 kommentar
Vis kommentarer