Ny måling: Trump er den mest upopulære præsident i årtier

I 70 år er ingen præsident blevet vurderet så ringe efter at have siddet seks måneder som Donald Trump

Kun tidligere præsident Gerald Ford kommer i de sidste 70 år tæt på at være lige så upopulær som manden fra New York. Foto: AP
Kun tidligere præsident Gerald Ford kommer i de sidste 70 år tæt på at være lige så upopulær som manden fra New York. Foto: AP

Donald Trump har historisk lav opbakning i den amerikanske befolkning efter et halvt år som præsident, viser en måling fra ABC News og Washington Post, der har spurgt 1.001 amerikanere.

Blot 36 procent synes, Trump gør et godt stykke arbejde, mens 58 procent af respondenterne svarer, at de ikke er tilfredse med præsidenten, som tog over 20. januar i år.

Det er den laveste score for en præsident i 70 år.

Kun Gerald Ford kommer tæt på at have været lige så lidt vellidt i perioden med 39% af amerikanerne, der seks måneder inde i sin embedsperiode syntes, han gjorde det godt.

Enige målinger
Andre friske målinger ligger i samme ende af skalaen. I de seneste fem målinger, alle fra juli og fra blandt andet Gallup og Ipsos/Reuters, ligger utilfredsheden på enten 57 eller 58 procent.

Før Trump har ingen amerikansk præsident siden 1975 ligget under 40 procents opbakning. Omvendt er den mest populære præsident over de sidste 70 år Harry S. Truman, som efter et halvt år på posten havde støtte fra 82 procent af amerikanerne.

Truman blev præsident et halvt år før slutningen af Anden Verdenskrig, og kun ni procent svarede dengang, at de ikke var glade for præsidenten.

Rusland blandede sig i valgkamp
Målingen fra ABC News og Washington Post viser desuden, at mange amerikanere mener, at Rusland påvirkede præsidentvalget. Og at russerne fik hjælp fra personer fra Trumps kampagnestab.

Desuden trækker det ned for præsidenten, at hans ældste søn mødtes med en russisk advokat for at skaffe smuds om hans modkandidat Hillary Clinton.

Den historie har fyldt meget i landets medier den seneste uge.

Lige knap halvdelen - 48 procent - svarer, at USA's globale lederskab er svækket, efter at Trump har overtaget fra Barack Obama.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen