Ny video afslører: Erdogan tæt på masseslagsmål

Et kæmpe slagsmål foran den tyrkiske ambassade, hvor tyrkiske sikkerhedsvagter angreb demonstranter, får nu et nyt twist. Ny video viser, at præsident Erdogan kun var få hundrede meter derfra

Få historien og se klippet her (Video: AP / VOA)

Det første møde mellem præsident Trump og Tyrkiets præsident Erdogan får nu et efterspil.

Under det officielle møde mellem de to statshoveder besøgte Erdogan den tyrkiske ambassade i Washington D.C., hvilket skete kun få timer inden han skulle møde Trump i Det Hvide Hus.

Foran ambassaden, som Erdogan besøgte, havde flere demonstranter samlet sig for at vise deres utilfredshed med den tyrkiske præsident. Pludselig udviklede demonstrationen sig til et masseslagmål.

Og i følge The Washington Post angreb flere af Erdogans sikkerhedsvagter demonstranterne.

Nu viser en ny video fra demonstrationen, at Erdogan befandt sig lige ved siden af, hvor demonstrationen foregik.

Og på videoen kan man se, at han taler med sine sikkerhedsvagter, lige inden det store masseslagsmål bryder ud.

Artiklen forsætter under billedet...

På billedet ses en sikkerhedsvagt sparke til en demonstrant foran den tyrkiske ambassade i Washington D. C.. Foto: AP / Voa
På billedet ses en sikkerhedsvagt sparke til en demonstrant foran den tyrkiske ambassade i Washington D. C.. Foto: AP / Voa

På videoen kan man se, at en af vagterne modtager en besked fra præsidenten, der sidder inde i en stor sort Mercedes. New York Times skriver, at vagten derefter snakker med en anden sikkerhedsvagt, der går direkte ned mod demonstranterne, og derefter starter optøjerne.

Skal stå skoleret
Masseslagsmålet er ikke gået ubemærket hen af de amerikanske myndigheder, og nu skal Serdar Kılıç, der er den tyrkiske ambassadør i USA, forklare sig til det amerikanske udenrigsministerium i følge CNN.

- Opførslen af de tyrkiske sikkerhedspersonale er meget foruroligende, fortalte en talsmand fra udenrigsministeriet til CNN.

- Udenrigsministeriet ser meget alvorligt på denne hændelse, og vi vil igangsætte en tilbundsgående undersøgelse, som vil finde de ansvarlige for denne hændelse, siger talsmanden i følge CNN.

Artiklen forsætter under billedet...

På billedet stiger præsident Erdogan ud af bilen, inden han går ind på den tyrkiske ambassade. Foto: AP / Voa
På billedet stiger præsident Erdogan ud af bilen, inden han går ind på den tyrkiske ambassade. Foto: AP / Voa

Talsmanden fra udenrigsministeriet fortæller videre til CNN, at to af Erdogans sikkerhedsfolk efterfølgende blev anholdt og deres pistoler blev konfiskeret.

Tidligere præsidentkandidat og republikanske senatsmedlem John McCain vil have den tyrkiske ambassadør udvist af USA.

- Vi skal prøve at få den tyrkiske ambassadør smidt ud af landet. Vi skal få identificeret de personer, der har begået noget kriminelt og har banket mennesker (demonstranterne red.), så de kan blive sigtet, fortalte John McCain til CNN.

Demonstranter på skadestuen
Den tyrkiske ambassade har forklaret episoden med, at det var PKK-sympatisører, og derfor handlede de i selvforsvar, lyder det i en officiel meddelse.

Under den meget voldelige konfrontation kom ni mennesker til skade, som alle blev blev bragt til et hospital i nærheden for at blive undersøgt nærmere.

Politiet i Washington D.C. oplyser, at de har anholdt to mænd fra demonstrationen, og at de lige nu efterforsker sagen yderligere.