LIVE: Poul og Özlem i Nydanmarks 'hvideste' kommune

Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen er taget på tur i Nydanmark med Özlem Cekic. Tirsdag besøger og taler vi med personer i Rebild Kommune, og du kan følge med

Følg Politik

Nydanmark: Integration er kommet for at blive

Integration er kommet for at blive. I årtier har politikerne forsøgt at finde formlen på det nye Danmark, som består af flere nationaliteter, men vi er ikke i mål. Derfor sætter Ekstra Bladet fokus på Nydanmark. Gennem besøg hos personerne, der har med integration at gøre, søger vi debat og inspiration. Håbet er, at vi kan finde løsninger, der kan gøre Nydanmark bedre.

Foto: Stine Tidsvilde
Foto: Stine Tidsvilde
 

Det går godt med integrationen i Rebild. For nyligt fik kommunen en delt tredjeplads i kategorien bedst til at integrere flygtninge på arbejdsmarkedet.

Men Rebild er også Nydanmarks 'hvideste' kommune. 3,2 procent af indbyggerne er ikke-vestlige indvandrere, og tæller vi efterkommere med, sniger tallet sig op på 5,4 procent.

Til sammenligning er landsgennemsnittet for ikke-vestlige indvandrere otte procent.

Er der mon en sammenhæng mellem den gode integration og det lave antal indvandrere i Rebild, eller er der en helt anden grund til, at kommunen formår at score højt i integrationens karakterbog? Det er Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen taget til kommunen sammen med Özlem Cekic for at finde ud af, og du kan følge med hele dagen her.

 

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind