Annonce:
Annonce:

Nye Borgerlige sprængt: Lokale danner ny sammenslutning

Bølgerne har langtfra lagt sig i Nye Borgerlige, og nu er en ny sammenslutning Frit Borgerligt Fællesskab en realitet, skriver Sjællandske Nyheder

Annonce:
Følg Politik

Der er uro i Nye Borgerlige. Ikke mindst lokalt, hvor flere nu smækker med døren.

Således har lokalformanden for Nye Borgerlige i Kalundborg, kommunalbestyrelsesmedlem Tonny Voldby Pedersen, nu meldt sig ud af partiet.

Også kommunalbestyrelsesmedlem Henriette Ergemann, der efter blot to uger på posten måtte trække sig som politisk næstformand i partiet, forlader Nye Borgerlige, skriver Sjællandske Nyheder.

Sammen med flere utilfredse partifæller, blandt andre den nyligt ekskluderede Jesper Høgedal fra Odsherred, har de taget initiativ til sammenslutningen Frit Borgerligt Fællesskab.

- Jeg kan ikke acceptere den ledelse, der er kommet til i Nye Borgerlige. Vores parti er blevet en enmandsbevægelse, og magten er centraliseret, siger Tonny Voldby Pedersen til Sjællandske Nyheder og tilføjer:

Annonce:

- Vi har dannet en landsdækkende sammenslutning på højrefløjen, vi er endnu ikke et parti, men det håber jeg, at vi kan blive. Vi må også kunne tiltrække folk, der er skuffet over udviklingen hos Venstre og Konservative.

Han har mandag morgen meddelt borgmester Martin Damm (V), at han fortsætter som løsgænger i kommunalbestyrelsen i Kalundborg.Tonny Voldby Petersens afsked med Nye Borgerlige hænger tæt sammen med den måde, som hans partifælle fra Kalundborg Henriette Ergemann blev behandlet på i den korte tid, hun var politisk næstformand.

Hun trak sig fra posten 20. februar på baggrund af kritik af hendes voldsomme, stærkt vaccineskeptiske udfald mod flere politikere under coronakrisen.

- Men det var jo ikke rigtig frivilligt. Hun fik at vide, at 10 eller flere kommunalbestyrelsesmedlemmer ville gå, hvis hun ikke trak sig.

Partiledelsen burde have bakket hende op, hun blev valgt med 66 procent af stemmerne. Jeg vil ikke være i et parti, hvor man ikke spiller hinanden stærkere og støtter hinanden, siger Tonny Voldby Pedersen til SN.dk.

Hvis Frit Borgerligt Fællesskab ikke udvikler sig til et parti, agter Tonny Voldby Pedersen at oprette en lokalliste i Kalundborg og genopstille på den til kommunalvalget i 2025, skriver Sjællandske Nyheder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: