Nye EU-sanktioner indledt mod russere og ukrainere

To russiske viceforsvarsministre er omfattet af nye EU-sanktioner, der netop er trådt i kraft

Nye EU-sanktioner mod ukrainere og russere i forbindelse med konflikten i Ukraine er trådt i kraft mandag, da EU-Tidende har offentliggjort navnene på de ramte - deriblandt to russiske viceforsvarsministre.

Den nye runde EU-sanktioner omfatter 19 russere og ukrainere samt ni organisationer som russiske militærenheder ramt af indrejseforbud og får indefrosset deres midler i EU-landene.

Sanktionerne er et svar på prorussiske separatisters blodige angreb på civile i den østukrainske havneby Marjupol for knap tre uger siden.

Blandt de ramte er den russiske viceforsvarsminister Anatolij Ivanovitj på grund af den rolle, som han har spillet ved at støtte indsættelsen af russiske soldater i Ukraine, hedder det i EU-Tidende.

Desuden rammer sanktionerne viceforsvarsminister Arkadij Bakhin for at have spillet samme rolle.

Blandt de øvrige på listen er en del regionale ministre, højtstående embedsmænd og regionale ledere i de selvudråbte 'folkerepublikker' i det østlige Ukraine.

EU siger, at sanktionsskruen bliver strammet yderligere, hvis en ny fredsplan for det østlige Ukraine ikke bliver ført ud i livet.

0 kommentarer
Vis kommentarer