Annonce:
Annonce:

Nyt borgmesterkup: Socialdemokrat mister posten

Liberal Alliance overtager magten i Solrød Kommune

28-årige Emil Blücher indtager som den eneste LA-politiker en borgmesterpost efter kommunalvalget 16. november. Pr-foto/Liberal Alliance
28-årige Emil Blücher indtager som den eneste LA-politiker en borgmesterpost efter kommunalvalget 16. november. Pr-foto/Liberal Alliance
Annonce:
Følg Politik

Det bliver alligevel ikke socialdemokraten Jonas Ring Madsen, der skal være borgmester i Solrød Kommune. I stedet har Liberal Alliances spidskandidat, Emil Blücher, sikret sig et flertal og indtager borgmesterstolen.

Det skriver Sjællandske.

28-årige Emil Blücher blev da også lokalvalgets topscorer med 1581 personlige stemmer, men på valgnatten lykkedes det S-politikeren Jonas Ring Madsen at sikre sig et flertal.

Det skete efter stor dramatik, for egentlig stod den konservative kandidat Morten Scheelsbeck til at overtage borgmesterkæden. Han nåede at være i den tro i omtrent 15 minutter, før Liberal Alliance skiftede mening og pegede på socialdemokraten som borgmester i stedet.

Annonce:

Kan ændre sig igen
Og nu er det så Venstre, der har ombestemt sig. Sammen med Det Konservative Folkeparti og Havdruplisten peger partiet nu i stedet på Blücher og Liberal Alliance, og dermed skifter borgmesterkæden hænder for tredje gang.

– Jeg er meget glad og meget stolt. Jeg vil gå ydmygt til opgaven og sikre en ny politisk retning for Solrød med inddragelse af alle de partier, som ønsker det. Jeg kommer til at være borgmester for alle Solrøds borgere, og jeg glæder mig utrolig meget til at komme i gang, siger Emil Blücher til Sjællandske.

Den unge politiker sikrer Liberal Alliance den første og eneste borgmesterpost ved kommunalvalget.

Konstitueringsaftaler er dog ikke juridisk bindende. Derfor kan partierne i princippet løbe fra aftalen helt frem til det konstituerende møde, der skal finde sted mellem 1. og 15. december.

Fjerdestørste parti
Liberal Alliance satte sig ved kommunalvalget på tre ud af de i alt 19 pladser i Solrød Kommune og er dermed det fjerdestørste parti. Ved seneste valg fik partiet kun et mandat.

Annonce:

Blücher fik flere personlige stemmer end den nuværende Venstre-borgmester, Niels Hörup, som 1146 borgere valgte at sætte kryds ud for. Samtidig blev Venstre halveret fra otte til fire mandater og ligger nu på niveau med Socialdemokratiet.

Dropper skattestigninger
Ifølge det lokale medie er der i tillæg til konstitueringsaftalen mellem de fire partier indgået en politisk aftale, som skal sikre en ny politisk retning for Solrød Kommune.

Aftalen tager afsæt i, at kommunen er til for borgerne og ikke omvendt, og det er desuden besluttet, at de planlagte skattestigninger i 2023 og 2024 ikke gennemføres, at der ikke opføres et nyt rådhus, at der udarbejdes en ny helhedsplan for Havdrup, samt at der indledes et tæt samarbejde med Ældrerådet omkring opførelsen af flere senior- og senioregnede boliger.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: