Obama besøger pårørende til ofre for skoleskyderi

USA's præsident vil møde familierne til de ni personer, der i sidste uge blev dræbt på et college i Oregon

Få timer efter skoleskyderiet i Oregon rettede præsident Obama en skarp kritik mod den amerikanske våbenlov. (Foto: AP)

Ved private møder med de pårørende til ofrene for sidste uges skoleskyderi i den amerikanske delstat Oregon vil præsident Barack Obama kondolere over for de efterladte.

Det oplyser en embedsmand fra Det Hvide Hus.

- Præsident Barack Obama vil rejse til Roseburg, Oregon, på fredag for privat at mødes med familierne til ofrene for det seneste skoleskyderi, siger embedsmanden ifølge Reuters.

EN særligt udvalgt blandt de mange potentielle ofre på et college i Oregon skulle hjælpe skoleskyderen med at give en vigtig besked til politiet. (Foto: AP) 112 - 5. okt. 2015 - kl. 06:53 Skoleskyder skånede elev: Du er den eneste, der overlever

Nærmere detaljer om præsidentens besøg i den lille by vil blive fremlagt i løbet af de kommende dage, lyder det videre.

Barack Obama har tidligere beklaget, at det ikke er lykkedes ham at få indført en strengere våbenlov i løbet af sin tid som præsident.

112 - 3. okt. 2015 - kl. 06:16 Medstuderende forsøgte at stoppe skoleskyder med snak

Se også: Manden bag skolemassakre havde 13 lovlige skydevåben

Efter skoleskyderiet i Roseburg talte han ligeledes i vrede vendinger over, at Kongressen ikke har skærpet reglerne.

- Som jeg siger, hver gang vi oplever et af disse masseskyderier: Amerika vil bede for ofrene og deres familier. Men tanker og bønner er bare ikke nok. Det gør intet for at forhindre disse massakrer i USA - i næste uge eller om nogle måneder, sagde Obama.

Chris Harper Mercer efterlod sig et manifest inden han skød sig selv (Foto: AP) 112 - 3. okt. 2015 - kl. 23:05 Ni dobbelt morder efterlod manifest ovenpå massedrab

Den 26-årige mand, der 1. oktober dræbte ni personer på Umpqua Community College i Roseburg, var selv studerende på skolen.

Han skød sin lærer og otte medstuderende, før han tog livet af sig selv.

Skolen har været lukket siden skyderiet, men mandag blev elever budt tilbage på skoleområdet, hvor de fik mulighed for at tale med hinanden og professionelle om sorgen.

Alle timer er dog aflyst hele ugen, skriver Reuters.

8 kommentarer
Vis kommentarer