Obama: Derfor græd mine Secret Service-vagter

Den amerikanske præsident siger, at èn begivenhed hjemsøger ham – en tragedie, som fik hans livvagter til at græde

Den amerikanske tv-station CNN havde torsdag aften sat våbenloven til debat. Her ses præsident Obama med tv-vært Anderson Cooper. (Video: AP)

Barack Obama fortæller, at massakren på 20 skolebørn på Sandy Hook-skolen i Connecticut var så hjerteskærende, at selv hans toptrænede livvagter brød sammen.

- Det er den eneste gang, jeg har set Secret Service græde i tjenesten, siger den amerikanske præsident torsdag aften i en direkte udsendelse på tv-stationen CNN, der havde USA's våbenlov til debat.

Obama siger samtidig, at masseskyderiet 14. december 2012 var en af hans absolut værste dage som præsident. I alt 26 mennesker mistede livet, da en 20-årig mand åbnede ild på skolen.

- Sandy Hook bliver ved med at hjemsøge mig, siger han.

Tårer under våbentale
At Obama stadig har det svært med drabet på de mange skolebørn, der var i alderen seks og syv år, stod klart tirsdag, da han under en våbentale i Det Hvide Hus blev overmandet af følelserne.

- Hver gang jeg tænker på de børn, bliver jeg meget vred, sagde Obama, mens han tørrede tårer væk fra kinden.

Obama havde svært ved at holde følelserne i ave under våbentalen (Foto: AP) 112 - 5. jan. 2016 - kl. 20:00 Her bryder Obama sammen under våbentale

Præsident Obama var torsdag aften i studiet hos CNN, der havde sat våbenloven på dagsordenen. (Foto: AP)
Præsident Obama var torsdag aften i studiet hos CNN, der havde sat våbenloven på dagsordenen. (Foto: AP)

Barack Obama siger, at våbenlobbyisterne i NRA kun er ude på at skræmme folk til at købe flere våben. (Foto: AP)
Barack Obama siger, at våbenlobbyisterne i NRA kun er ude på at skræmme folk til at købe flere våben. (Foto: AP)
 

På CNN slog Obama et slag for hans seneste tiltag for at stramme våbenloven. Samtidig anklagede han våbenlobbyvirksomheden National Rifle Association, NRA, for at sprede løgne.

- NRA har overbevist mange af dets medlemmer om, at nogen vil komme og tage deres våben fra dem, siger Obama og tilføjer.

- Hvis du lytter til retorikken, så rammer den langt over målet og er meget overdreven, siger han og påstår, at NRA kun er uden på at drive våbensalget op.

Præsident Obama var tydeligt påvirket under talen til nationen. (Foto: AP) Politik - 7. jan. 2016 - kl. 02:57 Trump har også en mening om Obamas tårer

Trods en lang række masseskyderier i USA de seneste år, har præsident Obama ikke kunnet får den republikansk-dominerede kongres til at vedtage love, der vil stramme landets våbenlov.

Obama valgte derfor tirsdag at gå enegang og gennemføre nogle mindre stramninger, herunder et lovkrav om baggrundstjek af alle våbenkøbere samt at alle sælgere skal have licens.

Han har sagt, at han ville foretage stramningerne i overensstemmelse med forfatningen, men republikanerne mener, at han er gået for vidt og truer med at tage sagen til domstolene.

144 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere