Obama efter massedrab: Vi er blevet immune

Den amerikanske præsident siger, at en ændring af våbenloven er det eneste, der kan forhindre nye skoleskyderier

USA's præsident Barack Obama mener, at amerikanerne er blevet immune over for skoleskyderier og siger, at gerningsmændene er 'syge i hovedet'.

- Men som jeg sagde for få måneder siden og få måneder før det: Amerika vil bede for ofrene og deres familier, siger han på pressemødet i Det Hvide Hus.

Det er bare ikke længere nok at bede for ofrene, fordi det vil ikke forhindre et nyt skyderi om et par uger eller måneder, pointerer han.

- Våbenloven skal ændres, fastslår Obama få timer efter torsdagens tragedie på et college i byen Roseburg i Oregon.

- Denne gang er det så i Oregon, og over hele USA sidder der nu familier, hvis liv er blevet ændret for evigt, siger han.

Mindst ti personer blevet dræbt, da en 20-årig mand, som endnu ikke er navngivet, åbnede ild under undervisningen på Umpqua Community College.

19-årige studerende Hannah Miles slap ud i live. Her fortæller hun, hvordan hun oplevede skuddramaet helt tæt på. (Video: AP)

Skyderiet på skolen i Roseburg er det seneste i en meget lang række skoleskyderier i USA.

Obama har gennem sine år som præsident vedvarende talt for en stramning af våbenloven, men uden held.

Hans forsøg på at skaffe flertal i Kongressen til at gøre det vanskeligere at anskaffe sig våben er indtil nu mislykket.

Efter massakren på skolen Sandy Hook i Connecticut i 2012 forsøgte præsidenten forgæves at få Kongressen til at skærpe våbenlovgivningen.

Modstanden af stramninger i våbenloven var for stor i Kongressen, selv om 20 af ofrene på Sandy Hook var små børn.

Obama adresserede i nat Kongressens modvilje til at handle.

- Hver gang det sker, vil jeg påstå, at vi faktisk kan gøre noget ved det. Men det kræver en lovændring. Det er ikke noget, jeg kan gøre på egen hånd. Jeg har brug for hjælp fra lovgiverne. Det er et politisk valg, siger Obama.

1 af 2 Bønner er ikke længere nok, siger den amerikanske præsident, der kræver handling i kongressen efter seneste skolemassakre. (Foto: AP)
2 af 2 
83 kommentarer
Vis kommentarer