Obama fyrer den af som stand-up komiker

Her er hans bedste jokes

Obama har før rap i replikken - se med her

USAs præsident, Barack Obama, gav den gas som komiker lørdag aften under en tale til landets mest respekterede journalister.

Talen blev holdt under den årlige middag hos journalistorganisationen Gridiron Club i Washington. Her er der tradition for, at politikere fortæller sjove, selvnedsættende vittigheder og det er OK at tage pis på hvad som helst.

Om lovliggørelsen af hash i Washington

- Jeg er sikker på, I kommer til at grine mere end nogensinde, sagde Barack Obama som start på sin tale. Ikke fordi jeg selv er sjovere. Men hash er jo lovligt i Washington nu. Jeg ved godt, det er sådan I kommer igennem middagen. Det er også derfor, I åd maden.

Om sin alder og de mange bekendtgørelse, han har underskrevet

- Man bliver gammel af være præsident. I kan bare se på mig. Man bliver også småsur, når man bliver ældre. Næste uge har jeg tænkt mig at skrive en bekendtgørelse om at folk skal holde sig væk fra min græsplæne.

- På den anden side set, når jeg er færdig med det her job, så har jeg nok livserfaring til at skrive en selvbiografi.

Om hans dårlige tal i meningsmålingerne

- Det er utroligt, hvor tiden flyver. Bare for få år siden havde jeg aldrig forestillet mig at være i 50erne. Og med hensyn til min anerkendelse i meningsmålingerne, så kan jeg stadig ikke forestille mig det.

Om Hillary Clintons hemmelige emails

- Prøv bare at tænke på, hvordan tingene har ændret sig siden 2008. Dengang var jeg den unge, teknisk dygtige præsidentkandidat fra fremtiden. Nu er jeg gårsdagens nyheder og Hillary (Clinton) har fået installeret en server derhjemme. Det vidste jeg ikke engang, man kunne få. Jeg er langt bagefter. Vidste I det? Havde jeg vidst det, havde jeg købt én.

Om vicepræsident Joe Biden

- Min vicepræsident er her ikke i dag. Han sagde til mig, 'Hvis jeg ville høre stemmer i fem timer i træk, så ville jeg være blevet hjemme.'

Om de andre talere

Heriblandt en af republikanernes førende præsidentkandidater, Wisconsins guvernør, Scott Walker.

- For et par uger siden sagde han, at han ikke vidste, om jeg var kristen. Jeg var noget overrasket, men heldigvis siger min religion, at man skal tilgive. Så guvernør Walker, as-salamu alaykum. (Arabisk for 'fred være med jer.')

Om at nogle stadig mener, han ikke er amerikansk statsborger

- Tænk lige på, hvis jeg ikke elskede Amerika, så ville jeg ikke være flyttet hertil fra Kenya. Jeg er stadig i gang med at udrede det med, at jeg er blevet længere i landet, end mit visum tillader. Men forhåbentlig accepterer retten mine immigrationsforslag.

Om at demokraterne mistede magt til de 'røde' republikenere under midvejsvalget

- Det er ikke nemt at være demokrat i dag. De er i gang med at lave en film ud af midtvejsvalget. Den skal hedde '50 Shades of Red.'

Et helt udskrift af Obamas tale kan findes på Washington Posts hjemmeside.

Her giver Obama republikanerne tørt på

12 kommentarer
Vis kommentarer