Obama kalder Taliban-leders død en milepæl for fred

Mullah Akhtar Mansour, der er død under et amerikansk droneangreb, ønskede ikke fred, siger USA's præsident

USA's præsident, Barack Obama, bekræfter, at Talibans leder i Afghanistan, Mullah Akhtar Mansour, er dræbt under et amerikansk luftangreb.

Han kalder det en vigtig milepæl i forsøget på at skabe fred i Afghanistan.

- Vi har fjernet en leder for en organisation, som er fortsat med planlægge og iværksætte angreb på amerikanske styrker og koalitionsstyrker, at føre krig mod det afghanske folk og at gå sammen med ekstreme grupper som al-Qaeda, lyder det i en erklæring fra præsidenten.

Taliban bekræftede søndag, at dets leder er blevet dræbt under et amerikansk droneangreb. Han befandt sig i en bil, som blev ramt af en fuldtræffer, og videooptagelser viser, at bilen blev fuldstændig knust.

Mansour, som sidste år blev leder for Taliban efter en bitter magtkamp, blev dræbt lørdag i en fjern egn af den vestlige afghanske provins Baluchistan.

Obama, der er på et tre dage langt officielt besøg i Vietnam, konstaterer, at Mansour havde "nægtet seriøst at deltage i fredsforhandlinger og at stoppe volden, som har kostet et meget stort antal uskyldige mænd, kvinder og børn livet".

7 kommentarer
Vis kommentarer