Obama laver hjemmebryg i Det Hvide Hus

Den amerikanske præsident bød journalist på hjemmebryg i privaten inden Super Bowl-finalen

Endnu en gang viser den amerikanske præsident, at han tager sin sidste embedsperiode med enorm ro og nyder, at han ikke behøver bekymre sig om genvalg.

Det kom NBC's journalist Savannah Guthrie til gode, da hun inden Super Bowl-finalen havde fået adgang til et eksklusivt interview med verdens mest magtfulde mand, som startede med en uformel snak i Det Hvide Hus' køkken.

Her bød en præsident på slap line på blandt andet hjemmelavet honningbrygget øl, ligesom han insisterede på at smage den sammen med Guthrie for rullende kamera.

- Vi brygger øl. Jeg er den første præsident siden George Washington, der laver sprut i Det Hvide Hus. Den her honning-ale er lavet af honning fra Michelles have.

Kold i røven
Episoden er blot den seneste i en lang række hændelser, der blandt både tilhængere og modstandere har givet Obama et ry for at være 'kold i røven' i det, der er hans sidste knap to år som præsident.

Selv tager præsidenten situationen med ophøjet ro.

- Mit job er ikke at lægge bånd på mig selv. Hvis der er noget, jeg har lært igennem de sidste seks år, så er det, at når jeg tydeligt fortæller det amerikanske folk, hvilken retning jeg synes, landet skal ledes hen mod, så sker det altså, at folk ændrer mening. Selv republikanere.

Bund eller resten i håret
Og noget tyder da også på, at præsidenten fortsat vil insistere på at nyde sin sidste tid i Det Hvide Hus.

Selv da den snu journalist Guthrie forsøgte at narre præsidenten til at afsløre, hvem af de fremtidige demokratiske præsident-kandidater Joe Biden og Hillary Clinton, han vil støtte ved præsidentvalget i 2016, var Obama på forkant.

- Elsker dem begge, men godt forsøgt. Savannah, du skulle tage og bunde den øl inden vores lange interview. Så er jeg sikker på, det kommer til at gå meget glattere, sluttede den vittige præsident til NBC's journalist.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.