Obama roser EU for initiativer mod menneskesmugling

Det er godt, at de europæiske ledere sætter ind for at stoppe menneskesmuglere, lyder det fra Obamas talsmand

Den amerikanske præsident roser EU for at tage skridt til at stoppe menneskesmugling, der har ført til, at mange migranter på vej mod Europa har mødt en tragisk skæbne.

- Vi bifalder de skridt, som EU allerede har taget, i forhold til at slå ned på dem, som forsøger at udnytte migranter, der befinder sig i desperate situationer, siger Det Hvide Hus' pressesekretær, Josh Earnest, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

EU's indenrigsministre er indkaldt til hastemøde om den aktuelle migrantkrise 14. september.

Adskillige tusinde migranter har i år forsøgt at passere gennem Østeuropa og Balkan-landene ved hjælp af menneskesmuglere.

Torsdag i sidste uge blev en lastbil med 71 døde migranter fundet i Østrig. Der har tidligere været en række lignende hændelser.

EU-mødet kommer på foranledning af indenrigsministrene fra Tyskland, Frankrig og Storbritannien, som søndag bad om et møde for at drøfte konkrete løsninger og måder at håndtere krisen på.

- Vi er alle enige om, at vi ikke har mere tid at spilde, sagde den tyske indenrigsminister, Thomas de Maizière, søndag.

Den tyske minister understreger, at den nuværende situation "kræver omgående handling" og europæisk solidaritet.

Fredag anslog FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, at antallet af migranter, der har forsøgt at passere Middelhavet for at komme ind i Europa, har passeret 300.000.

3 kommentarer
Vis kommentarer