Obama sætter lige stor pris på Hillary og Biden

Hillary Clinton står stærkt forud for USA's valgkamp, men det er endnu uklart, om hun stiller op som kandidat

Præsident Barack Obama siger i et interview, at han sætter lige stor pris på sin tidligere udenrigsminister Hillary Clinton og vicepræsident Joe Biden, når det gælder spørgsmålet om, hvem der skal være præsidentkandidat for Demokraterne ved det næste præsidentvalg.

- Jeg holder lige meget af dem begge, siger den amerikanske præsident og afviser at svare på mere indgående spørgsmål om, hvem han ville foretrække at se som sin afløser i Det Hvide Hus.

Ny Bush som USA's præsident?

Hillary Clinton har endnu ikke oplyst, om hun agter at stille op ved præsidentvalget i 2016, men hun er angiveligt ved at forme et stærkt hold, der skal sikre hende en succesfuld valgkampagne.

Ifølge avisen Wall Street Journal kommer toprådgiveren John Podesta, der er en af den amerikanske præsident Barack Obamas nærmeste rådgivere, med om bord på kampagnen i februar.

Clinton afløste skadet Bono

Clinton-familien og John Podesta har været tætte i en årrække. Blandt andet arbejdede Podesta for Hillary Clintons mand, Bill Clinton, da han var USA's præsident.

Ifølge de seneste meningsmålinger ønsker 61,2 procent af USA's demokratiske vælgere, at Hillary Clinton bliver partiets præsidentkandidat.

Massachusetts senator Elizabeth Warren ligger nummer to med støtte fra 11,3 procent af de demokratiske vælgere, mens vicepræsident Joe Biden har støtte fra 9,7 procent.

Obama: Clinton kan blive en formidabel præsident

Hvis der var præsidentvalg i dag, ville Hillary Clinton vinde over den republikanske New Jersey-guvernør Chris Christie med 10,1 procentpoint.

Hun står i meningsmålingerne også til at slå andre mulige kandidater fra det republikanske parti: Kentuckys senator Rand Paul og Floridas tidligere guvernør Jeb Bush. Ingen af disse har oplyst, om de stiller op ved præsidentvalget.

Republikaneren Mitt Romney, tidligere guvernør i Massachusetts, afviste fredag, at han stiller op som præsidentkandidat.

Tidligere på dagen havde flere amerikanske medier ellers skrevet, at den 67-årige republikaner ville gøre et tredje forsøg på at blive præsident.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter