Obama smækker døren i Det Hvide Hus for Netanyahu

Den amerikanske præsident vil ikke møde med Israels premierminister og begrunder det med valgkamp

Hverken den amerikanske præsident, Barack Obama eller udenrigsminister John Kerry vil mødes med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, under et kontroversielt besøg i USA i starten af marts.

Netanyahu er inviteret af Republikanerne, der kontrollerer såvel Senatet og Repræsentanternes Hus. Han er inviteret til at holde en tale i Kongressen om Iran og islamistisk ekstremisme.

Israel er en nær allierede med USA, og det er meget usædvanligt, at en israelsk leder ikke bliver tilbudt et møde med den amerikanske præsident under et besøg til USA.

Talsmand i Det Hvide Hus, Bernadette Meehan, siger imidlertid, at det er et princip om, at præsidenten ikke mødes med kandidater eller etablerede ledere, når de fører valgkamp. Der er parlamentsvalg 17. marts i Israel.

- Præsidenten vil ikke mødes med premierminister Netanyahu, da mødet ligger så tæt på det israelske valg, siger Bernadette Meehan.

Samme forklaring kommer fra det amerikanske udenrigsministerium.

Ifølge Det Hvide Hus blev Netanyahu inviteret af republikanske kongresmedlemmer uden at forhøre sig med præsident Obama først, hvilket er et brud på normal procedure.

Sagen vil formentlig gøre det allerede anstrengte forhold mellem Barack Obama og Benjamin Netanyahu endnu dårligere.

0 kommentarer
Vis kommentarer