Obama taler dunder mod Assad og Rusland

Barack Obama lagde bestemt ikke fingre i mellem, da han mandag eftermiddag talte i FN 

Se Obama tale dunder her (Video: AP)

Mandag eftermiddag trådte den magtfulde amerikanske præsident op på talerstolen ved FN's generalforsamling, hvor han talte dunder mod de nationer, der støtter op om diktatorer som Syriens Bashar Al-Assad, som han samtidig beskyldte for at henrette børn.

- De stærkeste i dag er dem, der kan lave den gnist, der fører til en revolution i morgen. Du kan fængsle dine modstandere, men du kan ikke fængsle ideer.

- Når en diktator slagter titusindvis af sine indbyggere, sætter det fokus på de værste menneskelige lidelser, der vedrører os alle, dundrede Obama med direkte henvisning til Rusland og Iran som støtter op om dikatatoren.

Assad er en tyran
Men Obama var ikke færdig med at kritisere Syriens leder.

- Assad er en tyran, der kaster tøndebomber mod sin egen befolkning. Vi må gøre det klart for os selv, at han ikke kan få lov at blive ved magten efter så meget død og ødelæggelse, sagde den amerikanske præsident.

Putin taler også i FN's Generalforsamling mandag.

Ifølge FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, sidder fem lande med nøglen til løsningen på konflikten i Syrien, nemlig USA, Rusland, Iran, Tyrkiet og Saudi-Arabien.

- Men vi kan ikke forvente, at der sker fremskridt, så længe ingen er villige til at gå på kompromis, siger Ban Ki-moon.

109 kommentarer
Vis kommentarer