Obama tog gas på de nordiske lande

Lars Løkke holdt den muntre tone i sin tale under stats-middagen i Det Hvide Hus

Lars Løkke Rasmussens tale til præsident Obama og fruen Michelle. (Video: AP)

Humøret var højt, da Barack Obama skålede for Sverige, Danmark, Finland, Island og Norge ved en stjerne-spækket 'state dinner' fredag aften i Det Hvide Hus.

Han fremhævede de nordiske landes globale indflydelse i kampen for menneskerettigheder og mod klimaforandring, skriver Associated Press.

Artiklen fortsætter under videoen

Præsidentens tale til de nordiske ledere. (Video: AP)

Men selv om Obama mener, at de nordiske lande er et forbillede for resten af verden, tog den amerikanske præsident gas på æresgæsterne.

Obama drillede med, at de fem nordiske lande må have 'voldsomme diskussioner' over hvilket land, der har den mest lykkelige befolkning.

- Og hvilket land, der er hjemsted for julemanden, tilføjer præsidenten.

Bushs hjerne

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holdt den muntre tone i sin skåltale og fremhævede de mange gaver, som de nordiske lande har givet USA gennem tiderne.

Han pegede på, at skuespiller Scarlett Johansson har en dansk far, og Uma Thurman har en svensk mor.

Løkke tilføjede desuden, at USA kan takke Norge for den berygtede spin doktor Karl Rove, der har fået øgenavnet 'George Bushs hjerne'.

Obama holder skåltale for sine nordiske gæster. (Foto: AP)
Obama holder skåltale for sine nordiske gæster. (Foto: AP)
 

Lars Løkke Rasmussen siger nogle ord. (Foto: AP)
Lars Løkke Rasmussen siger nogle ord. (Foto: AP)

Den australske model og tidligere 'engel' for lingeri-firmaet Victoria's Secret, Miranda Kerr. (Foto: AP) Politik Her ankommer stjernerne til Løkkes middag i Det Hvide Hus

Lars Løkke Rasmussen fik også smilene frem, da han foreslog Obama at få dansk hjælp til at finde en opskrift på retten 'lame duck'.

'Lame duck' er et udtryk, der bruges i amerikansk politik om en præsident i sine sidste to måneder i embedet.

- Jeg tror, at vi lige har fundet den næste komiker til korrespondentmiddagen, lyder det fra Obama med henvisning til den årlige begivenhed, hvor præsidenten optræder på slap line.

Hollywood-stjerner

Løkke Rasmussen, hans fire nordiske kolleger og omkring 300 indbudte gæster indtog middagen i et telt på sydplænen ved Det Hvide Hus.

På gæstelisten var en række Hollywood-stjerner, topdirektører og kendisser fra ind- og udland, herunder komikerne Will Ferrell og David Letterman og den australske model Miranda Kerr.

Middagen bestod af tun, tatar og rødvins-braiserede spareribs fra den amerikanske prærie. Desserten sendte en hilsen til de nordiske landes fiskeindustri i form af blå, spiselige fiskekuttere med bær, skriver nyhedsbureauet.

Demi Lovato stod for aftenens musikalske indslag. (Foto: AP)
Demi Lovato stod for aftenens musikalske indslag. (Foto: AP)
 

1 af 2 Det amerikanske førstepar, Barack og Michelle Obama, byder velkommen til stats-middagen i Det Hvide Hus. (Foto. AP)
2 af 2 Lars Løkke Rasmussen fik også smilene frem, da han foreslog Obama at få dansk hjælp til at finde en opskrift på retten 'lame duck'. Det fik Obama til at foreslå statsministeren som den næste komiker til korrespondentmiddagen. (Foto: AP)
390 kommentarer
Vis kommentarer