Obama: Vi er i krig mod terrorister ikke mod islam

Terrorister taler ikke på alle muslimers vegne, siger USA's præsident ved en konference om antiradikalisering

Vestlige og muslimske ledere skal stå sammen for at bekæmpe ekstremisme og forpurre jihadisters forsøg på at tage patent på islam, lyder det fra USA's præsident, Barack Obama.

Han slår ved en konference om antiradikalisering og forebyggelse af voldelig ekstremisme fast, at terroristers gerninger ikke er muslimernes stemme.

- Vi er ikke i krig mod islam. Vi er i krig mod personer, der har perverteret islam, siger Obama til konferencens deltagere fra 60 lande ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Terroristerne taler ikke for milliarder af muslimer. De forsøger at portrættere sig selv som religiøse ledere, hellige krigere. De er ikke religiøse ledere, de er terrorister, tilføjer præsidenten.

Den seneste tids angreb i blandt andet Paris og København har ifølge Obama endnu en gang understreget, at der skal ydes en endnu større indsats end i dag for at forhindre militante bevægelser som Islamisk Stat og al-Qaeda i at rekruttere unge og radikalisere dem.

Danmarks udenrigsminister, Martin Lidegaard (R), deltager i konferencen, der finder sted onsdag og torsdag.

Det samme gør Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard (S). Han deltager på grund af den såkaldte Aarhus-model - et samarbejde mellem flere afdelinger i kommunen og Østjyllands Politi, som forsøger at bekæmpe radikaliseringen af unge.

Projektet har fået international opmærksomhed på grund af dets succes, og fredag er Bundsgaard inviteret til at holde et oplæg om modellen af tænketanken Washington Institute.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri